Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iniţiator al proiectului „Constanţa - capitală culturală europeană" Chiru vrea să dărâme „turnul de fildeş al lui Radu Mazăre" (galerie foto)

ro

28 May, 2012 01:29 1113 Marime text
cap_2.jpgChristian Gigi Chiru, candidatul APC la mandatul de primar al municipiului Constanţa, şi-a lansat, la finalul săptămânii trecute, în sala mare a Casei de Cultură, programul „Constanţa - capitală culturală europeană". Alături de Chiru au fost câteva sute de susţinători, colegi, printre care deputaţii Maria Stavrositu şi Constantin Chirilă, primari, directori de instituţii deconcentrate, dar şi liderul PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi.

Imnul „Constanţa merită mai mult"

Evenimentul a debutat cu intonarea de către Doru Iftene, tenor al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski", a Imnului Naţional al României. Ulterior, s-a auzit şi imnul de campanie al contracandidatului lui Radu Mazăre. Intitulat „Constanţa merită mai mult", imnul lui Chiru a fost compus de Dumitru Lupu, pe versurile lui Carmen Aldea Vlad.

În acest context, Gigi Chiru a declarat că „Europa este asaltată de un val de căpuşe", câteva zeci de mii de oameni devenindu-le victime, susţine el. „Eu am de eliminat o căpuşă care s-a fixat pe capul a 300.000 de constănţeni. De 12 ani se alimentează din puterea concitadinilor. Această căpuşă mai are doar două săptămâni de viaţă. De asta mă voi ocupa eu", a avertizat Chiru, fără însă a nominaliza.

„Puterea corupe, iar puterea absolută corupe absolut"

Totodată, aspirantul la fotoliul de edil-şef al Constanţei a amintit principiul potrivit căruia „Puterea corupe, iar puterea absolută corupe absolut". În sensul acesta, el a criticat dur actuala administraţie locală, care, în opinia lui, „nu mai are legătură cu lumea reală". În continuare, Gigi Chiru a precizat: „Pe 10 iunie, într-o cuşcă, am să mă bat cu Radu Mazăre. Îi voi dărâma turnul de fildeş lui Radu Mazăre".

Nu mai puţin important este că Gigi Chiru a declarat că, în prezent, Alianţa pentru Constanţa este o alianţă electorală, dar dacă aceasta va funcţiona cu succes la scrutinul din 10 iunie, parteneriatul PDL - PNŢCD va fi prelungit, la Constanţa, şi pentru alegerile parlamentare.

Constanţa, capitală culturală europeană

Chiru_-_Chiru_2.jpg

În ceea ce priveşte programul său, „Constanţa - capitală culturală europeană", Chiru a reiterat ideea potrivit căreia Constanţa are şanse să devină, după modelul Sibiului, un veritabil centru cultural. El a vorbit despre ce ar presupune realizarea proiectului său: investiţii de aproximativ 500 de milioane de euro, crearea de noi locuri de muncă, construirea unui spital regional cu o capacitate de 700 de locuri, reabilitarea Zonei Peninsulare, a monumentelor istorice şi a muzeelor şi atragerea turiştilor.

Pe lângă aceste aspecte, Chiru susţine că implementarea proiectului său va însemna şi modernizarea infrastructurii Constanţei, revigorarea culturii locale, precum şi modernizarea portului turistic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii