Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iniţiativă lăudabilă la Horia 300 de lei pentru tinerii cu rezultate foarte bune la învăţătură

ro

20 Sep, 2014 00:00 2039 Marime text


Administraţia locală din comuna Horia este fericita posesoare a unui microbuz şcolar nou nouţ. Cheile noii maşini i-u fost înmânate primarului Gigel Sava, vineri, atunci când alte cinci localităţi din judeţ au intrat în posesia noilor microbuze repartizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Cu toate acesta, deşi noua achiziţie este binevenită, primarul se poate mândri cu faptul că în comuna sa a existat un microbuz destinat transportului elevilor încă din anul 2000, atunci când în multe dintre celelalte localităţi acesta era doar un vis frumos. „Ne-am gospodărit şi am achiziţionat cu bani de la bugetul local, încă de atunci, un microbuz pentru elevi, la mâna doua, de care ne-am folosit foarte bine. În 2002, pentru că am constatat că acesta devenise neîncăpător, am mai cumpărat unul la fel. Acesta este mai mult decât binevenit, mai ales că avem elevi care învaţă în două schimburi“.

Însă eforturile pe care le face administraţia publică locală din Horia pentru cei mai tineri locuitori ai săi nu se opresc aici. „Chiar joi am avut şedinţă de Consiliu Local şi am hotărât să le oferim elevilor cu rezultate bune şi foarte bune la învăţătură şi care nu au absenţe o subvenţie, o bursă în valoare de 300 de lei, lunar. Avem foarte mulţi copii excepţionali, care s-au făcut remarcaţi şi la şcoală, şi la facultate“, a declarat Gigel Sava, primarul comunei Horia. „De asemenea, pentru că avem aproximativ 20 de tineri care merg la facultate, le vom pune la dispoziţie transportul la facultate duminică seară, şi îi vom transporta apoi către comună, vineri seara. Le dăm în acest fel un imbold pentru a obţine rezultate cât mai bune“, a mai spus primarul comunei Horia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii