Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infrastructura drumurilor, o prioritate pentru Primăria şi Consiliul Local Cobadin

ro

27 Jun, 2016 00:00 2756 Marime text


Noua administraţie publică locală a comunei Cobadin va avea de continuat lucrările începute în mandatul fostului primar, Cristian Telehoi. Şi nu sunt puţine, Primăria derulând în prezent mai multe proiecte privind reabilitarea infrastructurii.
 
Începute în toamna anului trecut, lucrările la noua clădire a şcolii generale din Viişoara se execută pe repede-nainte. Proiectul, finanţat cu bani de la Guvern, ar trebui finalizat în perioada următoare. După ce construirea imobilului va fi gata, şcoala urmează a fi dotată şi cu mobilier nou. Valoarea lucrării este de aproximativ 2,5 milioane de lei, fără TVA, iar proiectul este sprijinit cu bani de la Ministerul Dezvoltării. După finalizarea lucrărilor, în jur de 200 de elevi vor beneficia de o şcoală nouă, modernă, cu dotări de ultimă generaţie. Şcoala va avea grupuri sanitare, centrală termică, săli de clasă, magazii, cancelarie şi o suprafaţă construită mult mai generoasă decât vechea clădire, care a fost demolată pentru a face loc noii construcţii.
 
Un alt proiect important este cel pentru forarea unui puţ cu apă în satul Negreşti. Este vorba de executarea unui foraj de 300 de metri adâncime, pentru a se ajunge la pânza freatică. Iniţial, pentru această lucrare se prezentase o firmă, care însă nu a mai dorit să o termine, astfel că autorităţile locale au fost nevoite să facă o nouă achiziţie.
 
Pe lângă aceste două lucrări, administraţia publică locală mai are în plan să deruleze două proiecte pentru asfaltarea de drumuri, unul finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar altul privind asfaltarea a opt kilometri de străzi comunale, cu finanţare europeană.
 
Pentru că este o comună mare, cu cinci sate arondate şi, implicit, cu o suprafaţă considerabilă de drumuri, în jur de 150 de kilometri, în Cobadin, drumurile au reprezentat întotdeauna o problemă. În ultimii ani, starea şoselelor a fost agravată de traficul greu, care a fost deviat în timpul lucrărilor de renovare la Podul de la Agigea. Trebuie precizat că, în trecut, comuna Cobadin a beneficiat şi de pietruirea unor drumuri prin programul SAPARD.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii