Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

info-sud-est⁠ Cum arată stațiunea Mamaia în 2016. Detaliile care contează

ro

02 Aug, 2016 00:00 3240 Marime text



În perioada 2013-2014, în stațiunea Mamaia au fost efectuate lucrări de modernizare și reamenajare a promenadei turistice în valoare de peste 10 milioane de euro, în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Regional.

Proiectul, care a îmbunătățit imaginea și infrastructura din stațiune, a lăsat în urmă și o serie de aspecte negative.

Spațiile verzi reprezintă unul dintre marile minusuri ale stațiunii Mamaia. Lățirea carosabilului (una dintre prevederile proiectului de modernizare a stațiunii) a însemnat eliminarea spațiilor verzi paralele cu aleea care traversează Mamaia. Pe de altă parte, spațiile verzi rămase au fost complet abandonate de autoritățile locale. Bălăriile uscate și crescute peste măsură au înghițit zonele în care turiștii ar fi trebuit să se bucure de spațiile generoase de verdeață.

Decebal Făgădău, primarul Constanței, susține că administrația locală nu mai poate iriga spațiile verzi din stațiune întrucât agenții economici au cerut eliminarea taxei de irigare pe care o plăteau primăriei: ”Doar o treime din spațiile verzi mai aparține municipalității, iar noi nu mai încasăm taxa pentru irigarea spațiilor verzi, la cererea agenților economici. Pot să vă spun, însă, că suntem în procedura de achiziție pentru proiectul de întocmire a registrului de spații verzi care înseamnă măsurarea și încadastrarea acestora, dar și inventarierea arbuștilor și arborilor, proiect în urma căruia spațiul verde din Constanța și Mamaia va fi transpus într-o interfață ce va putea fi accesată de orice constănțean sau turist”.

Articolul integral poate fi citit pe info-sud-est.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii