Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inedită paradă a cântecului şi dansului popular Începe Festivalul „Dan Moisescu" la Topalu

ro

03 Oct, 2012 00:58 3078 Marime text
Topalu_festivalul_Dan_Moisescu.jpgPrimăria Topalu se pregăteşte de sărbătoare. Toţi localnicii aşteaptă cu nerăbdare marele moment, cel al deschiderii Festivalului-Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu", aflat la cea de-a XVII-a ediţie.

Evenimentul va avea loc pe data de 4 octombrie la Căminul Cultural din localitate. Potrivit primarului Gheorghe Murat astăzi la Constanţa vor avea loc preselecţiile, 26 de concurenţi cu vârsta cuprinsă între 14 şi 26 de ani proveniţi din toată ţara urmând să fie evaluaţi, iar cei mai buni dintre cei mai buni vor urca mâine, 4 octombrie, pe scena Căminului Cultural din Topalu pentru a concura în vederea câştigării festivalului naţional. Evenimentul se va deschide, joi, 4 octombrie, la ora 17.00, cu o paradă a portului şi a dansului popular la care vor lua parte echipe de dansatori din întreg judeţul. În faţa Primăriei Topalu se vor forma două hore mari şi mai apoi localnicii se vor îndrepta spre sediul Căminului Cultural pentru a se declara deschisă competiţia. Nu doar concurenţii vor urca pe scena Căminului Cultural. De la eveniment nu vor lipsi nici invitaţii speciali printre ei numărându-se Constantin Enceanu şi Mioara Velicu. În data de 5 octombrie, la ora 17.00, va avea loc momentul mult aşteptat de concurenţi - Gala Laureaţilor 2012.

„Festivalul a intrat în tradiţia localităţii"

Festivalul-Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu" este organizat de Consiliul Judeţean Constanţa, Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada", Consiliul Local şi Primăria Comunei Topalu. Prezentatorul evenimentului este, în acest an, cunoscutul om de radio Dan Voicu. Acompaniamentul Festivalului „Dan Moisescu" va fi asigurat de orchestra de muzică populară a Ansamblului Folcloric „Cununa Carpaţilor", „Tinerimea Română" din Bucureşti, sub bagheta dirijorului Nicolae Şutic. „Am ajuns deja la cea de-a XVII-a ediţie. Festivalul a intrat în tradiţia localităţii, de aceea în aceeaşi perioadă sărbătorim şi Ziua comunei. Ca în fiecare an, localnicii s-au pregătit de sărbătoare, au făcut curăţenie peste tot. Lumea este voioasă, cântă şi dansează şi aşteaptă cu nerăbdare zilele de festival", a declarat primarul Gheorghe Murat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii