Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În şedinţa de azi Cristinel Dragomir se pregăteşte să-i ia locul lui Nicuşor Constantinescu în fruntea CJC

ro

05 Sep, 2014 00:00 2105 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) se reuneşte astăzi, de la ora 12.00, într-o şedinţă ordinară pe a cărei ordine de zi figurează, până la acest moment, 21 de proiecte de hotărâre. De departe, cel care suscită cel mai mare interes este proiectul referitor la exercitarea atribuţiilor preşedintelui CJC de către un vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Aşa cum susţin consilierii judeţeni, cel mai probabil, cel care va exercita atribuţiile lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al CJC, este vicepreşedintele Cristinel Dragomir, secretar executiv al PSD Constanţa. Tot ei susţin că doar dacă va exista vreo surpriză, Cristian Darie, cel de-al doilea vicepreşedinte al CJC, va fi ales în locul lui Constantinescu. Amintim că Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa prin ordinul nr. 431 din 11 august al prefectului judeţului Constanţa, Radu Volcinschi. Aşa cum prevede Legea 215 a administraţiei publice locale, „în cazul suspendării preşedintelui, atribuţiile acestuia vor fi exercitate de unul dintre vicepreşedinţi, desemnat de consiliul judeţean prin votul secret al majorităţii consilierilor judeţeni în funcţie“.

Tot în şedinţa de azi, aleşii judeţeni vor supune votului un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului judeţean pe 2014, dar şi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru Şcoala Gimnazială Specială Sanatoriu Techirghiol, pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Albastros“ Constanţa, pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Delfinul“ Constanţa.
Nu mai puţin important, CJC dezbate azi proiectul legat de repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din TVA, pe trimestrul III 2014, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală pentru proiecte de infrastructură. În buna tradiţie a „transparenţei“ de care dă dovadă, CJC-ul nu a afişat, până la închiderea ediţiei, ieri după-amiază, acest proiect pe site-ul instituţiei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii