Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În prag electoral, mai multe pachete cu alimente Radu Mazăre - „Nu mănânc pui injectaţi! Sub nicio formă“

ro

27 Sep, 2014 00:00 3233 Marime text
După şedinţa extraordinară de săptămâna trecută, a venit vremea ca aleşii locali ai municipiului Constanţa să se reunească în şedinţă ordinară, joi, 2 octombrie, de la ora 12.00. Aşa cum i-a solicitat viceprimarului Decebal Făgădău la ultima şedinţă, primarul Radu Mazăre nu mai figurează ca fiind iniţiatorul niciunui proiect de hotărâre, toate cele 34 de puncte de pe ordinea de zi fiind iniţiate de cei doi viceprimari, Decebal Făgădău şi Gabriel Stan.

Pachete pentru pensionari cu spoială electorală?

Unul dintre proiectele ce vor fi avansate spre vot aleşilor municipali este şi cel care prevede „modificarea şi completarea HCL nr. 638/19.11.2008 în sensul stabilirii plafonului de acordare a pachetelor cu alimente până la 1000 lei“, al cărui iniţiator este vicele Gabriel Marius Stan. HCL nr. 638/19.11.2008, care urmează să fie completată şi modificată, este documentul în baza căruia mai multe categorii de pensionari primesc lunar câte un pachet cu hrană. Este a două măsură prin care pensionarii şi persoanele cu handicap primesc unele facilităţi ca măsură de protecţie socială, după ce, la sfârşitul lunii august, aceloraşi categorii de beneficiari le-au fost acordate facilităţi la transportul urban de călători în municipiul Constanţa.
„Vom aproba şi majorarea până la 1.000 de lei a veniturilor pentru persoanele cărora le dăm pachete, asta înseamnă că vor primi şi va fi valabil din noiembrie. Pentru septembrie s-au achiziţionat deja alimentele, însă pentru noiembrie şi decembrie vor primi până la 1.000 de lei“, declara edilul-şef al municipiului Constanţa, la finalul şedinţei ordinare de Consiliu Local din luna august.
Întrebat, luna trecută, dacă nu cumva aceste decizii au caracter electoral, având în vedere faptul că ele intră în vigoare în precampania pentru alegerile prezidenţiale, Mazăre a răspuns: „Nu e deloc electorală (n.r. măsura). Întotdeauna am crescut în funcţie de venit. Noi avem un număr de persoane puţin fluctuant, dar de fiecare dată a crescut.“

Radu Mazăre - „Mănânc pui de la ţară“

Iată că edilul pare să se ţină de cuvânt şi vrea să îşi păstreze aproape electoratul fidel, mărind plafonul de acordare a acestor pachete cu alimente cumpărate din bani publici. Un astfel de coş lunar pe care îl primesc pensionarii şi persoanele defavorziate conţine câte un litru de ulei, un kilogram de făină, unul de zahăr, unul de orez sau de mălai şi un pui. Şi mai interesant este faptul că, deşi Mazăre susţine că măsura nu este deloc una electorală, din sacoşa pensionarilor nu lipseşte controversatul pui. Vineri, cu ocazia evenimentului care a dat startul Sărbătorii Recoltei şi a Vinului Dobrogean, edilul Constanţei a declarat că el consumă carne, dar cu moderaţie. „Le-am dat telefon (n.r. organizatorilor Zilei Recoltei) înainte şi le-am zis: «Mie nu îmi daţi numai pâine cu carne! Eu vreau legume, vreau struguri, vreau alea» şi mi-au pregătit de toate, inclusiv zacuscă. Mănânc carne, dar nu foarte multă. Nu mănânc pui injectaţi! Sub nicio formă. Mănânc pui de la ţară.“
În schimb, pensionarilor constănţeni, cei pe care, lunar, îi întâlnim la cozile ruşinii, aşteptând pachetul care le va asigura o masă cladă pentru câteva zile, nu le sunt oferiţi aceiaşi pui de ţară. În urmă cu doi ani, bătrânii reclamau faptul că puii din pachetele de la Primărie sunt injectaţi cu apă. În faţa dovezilor de netăgăduit, chiar şi reprezentanţii instituţiei au confirmat, la acea vreme, că puii aflaţi într-unul dintre transporturi conţineau mai multă apă decât prevede legea.
 
E bine totuşi că primarul nu consumă pui injectaţi, la fel ca cei cu care îi hrăneşte pe pensionari...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii