Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În prag de campanie electorală Programul „Respect”, reevaluat în şedinţa Consiliului Local (document)

ro

31 Oct, 2016 00:00 2078 Marime text
În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal (CLM) Constanţa de astăzi, aleşii vor aproba „valoarea tranşei tichetelor valorice pentru anul 2017“.
 
Deşi nu reprezintă o urgenţă, dar se apropie campania electorală premergătoare alegerilor parlamentare, primarul municipiului Constanţa şi şeful de campanie al PSD Constanţa, Decebal Făgădău, a considerat că acum este momentul să supună atenţiei consilierilor municipali cuantumul tichetelor valorice pe care administraţia publică locală le acordă unor categorii de persoane „pentru depăşirea unor situaţii de dificultate sau vulnerabilitate economică şi socială“. Este vorba despre Programul „Respect”, prin care se alocă tichete valorice în opt tranşe pe parcursul unui an calendaristic.
 
Potrivit proiectului de hotărâre ce va fi supus votului CLM Constanţa, valoarea tichetelor va rămâne neschimbată şi anul viitor: 40 de lei pentru fiecare beneficiar.
 
Pe parcursul acestui an au fost acordate deja şase tranşe de tichete valorice pentru 33.000 de beneficiari, efortul bugetar fiind de 7.729.744 de lei. Un „amănunt“ trebuie însă precizat. Potrivit unui referat al Serviciului Public de Asistenţă Socială Constanţa, pe parcursul acestui an, numărul beneficiarilor acestor tichete valorice a crescut de la o tranşă la alta. Dacă prima şi a doua tranşă au ajuns la 30.780 de beneficiari, a treia a avut ca destinatari 31.511 beneficiari, la a cincea s-a ajuns la 32.678 de beneficiari, iar la a şasea numărul beneficiarilor a fost de 33.000 de persoane. E drept că numărul beneficiarilor a fost estimat la 41.500 de persoane, iar muţi ar fi tentaţi să spună „iată, sunt mai puţini“, însă realitatea confirmă că avem de-a face cu o creştere, iar ţinta autorităţilor locale ar fi trebuit să fie reducerea numărului celor care primesc aceste tichete prin măsuri economice. Conform aceluiaşi document, pentru anul în curs, de la bugetul local s-au alocat 13.712.000 de lei, reprezentând atât valoarea nominală a tichetelor, cât şi serviciile de imprimare şi distribuire a acestora.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • locuitor 31 Oct, 2016 13:34 Sa dea oamenilor tichete valorice, ca oamenii necajitzi, saraci ar merita si mai mult / multe, ca politicienii sa nu se mai gandeasca doar la sporirea veniturilor si binele lor !