Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În curând Începe licitaţia pentru construcţia punctului vamal de la Carvăn

ro

13 Dec, 2012 03:09 2897 Marime text
Lipnita_primar_Florin_Georgel_Onescu_02.jpgPrimarul localităţii Lipniţa, Florin Georgel Onescu, va iniţia, în perioada următoare, licitaţia publică privind construcţia punctului vamal din localitatea Carvăn.

Pentru a putea fi tranzitat drumul transfrontalier Lipniţa - Kainargea, recent finalizat, este necesară construcţia unui punct vamal în localitatea Carvăn. Şeful autorităţii locale, Florin Georgel Onescu a explicat că săptămâna viitoare va intra în posesia proiectului tehnic, iar pasul următor îl reprezintă iniţierea licitaţiei publice pentru construcţia punctului vamal.

lipnita_punct_vamal.jpgAmintim că pentru construcţia punctului de trecere a frontierei Consiliul Judeţean Constanţa a alocat suma de 550.000 de lei. De asemenea, şeful autorităţii locale a declarat că anual Consiliul Judeţean va aloca 500.000 de lei pentru întreţinerea punctului vamal. Este de menţionat şi că noul punct vamal va determina crearea unor noi locuri de muncă. În ceea ce priveşte construcţia drumului transfrontalier, aceasta a început în noiembrie anul trecut, iar valoarea proiectului a fost de 6.080.205 euro, din care 4.393.777 euro au revenit comunei Lipniţa, iar 1.686.428 euro partenerului bulgar. Proiectul „Drum transfrontalier Lipniţa - Kainargea" a fost cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Se aşteaptă bani pentru DC 45

Primarul Florin Georgel Onescu speră ca în 2013 să finalizeze lucrările de asfaltare a Drumului Comunal 45 care face legătura între localităţile Coslugea şi Izvoarele, obiectiv început în urmă cu trei ani şi a cărui finanţare a fost stopată o perioadă de Guvern din cauza problemelor financiare. Potrivit şefului autorităţii locale, până la această dată au fost amenajaţi şase kilometri de drum din cei nouă existenţi. De precizat că banii pentru lucrare vin prin Hotărârea de Guvern numărul 577.

Florin Onescu îşi doreşte ca anul viitor să se finalizeze lucrările de reabilitare a Căminului Cultural Coslugea şi să fie amenajată grădiniţa din această localitate, ambele lucrării aparţinând Consiliului Judeţean Constanţa.

Daruri în valoare de 15.000 lei

Cei 500 de copii din localitate vor primi cadouri de Crăciun. În localitate vor sosi daruri în valoare de 15.000 lei, a precizat primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii