Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobilul de şase etaje ridicat în vecinătatea Bisericii „Sfânta Maria“ din Constanţa, supraetajat

ro

25 Apr, 2018 00:00 1998 Marime text
Mihai Suflaru a solicitat acord de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa pentru proiectul „Etajare imobil D+P+6e+Etaj tehnic - locuinţe colective cu 20% din suprafaţa construită desfăşurată conform Legii nr. 50/1991, numai după intabularea construcţiei la stadiul fizic autorizat premergător supraetajării“. Imobilul respectiv este situat pe fundătura 1 Mai nr. 20C.
 
Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa, zona de sud-est a acestuia, delimitată de faleza portului Constanţa la vest, bulevardul 1 Mai la est, fundătura 1 Mai la nord şi aleea carosabilă de acces la lăcaşul de cult „Sfânta Maria“ la sud.
 
Terenul are o suprafaţă de 550,25 mp şi este proprietatea lui Mihai Suflaru şi a Sultanei Suflaru, dobândit prin contractul de vânzare-cumpărare nr. 1252/15.09.2015, şi înscrisurilor din Cartea funciară nr. 216916, identificat cu nr. cadastral 216916. Investitorul a obţinut Autorizaţia de construire nr. 873/30.06.2017, emisă de Primăria Constanţa în vederea edificării unui imobil D+P+6E+e cu funcţiunea de locuinţe colective - 27 unităţi locative.
 
Lucrările rămase de executat, conform autorizaţiei de construire nr. 873/30.06.2017, constau în suprastructură stâlpi, grinzi şi stâlpi peste etajele 3 - 6, casa scării şi a lifturilor, compartimentări, instalaţii sanitare, electrice, termice, finisaje interioare şi exterioare şi montare de tâmplării interior/exterior. Lucrările sunt realizate în proporţie de 45%. În prezent, se doreşte modificarea proiectului aflat în curs de execuţie, prin supraetajarea acestuia, în limita a 20% din suprafaţa construită desfăşurată, astfel rezultând un imobil D+P+7E+Etaj tehnic, ce va păstra funcţiunea de locuinţe colective.
 
Circulaţia în zonă se desfăşoară pe bulevardul 1 Mai şi pe fundătura 1 Mai. Amplasamentul este mărginit la vest de alee acces şi la est alee proiectată. Circulaţia pietonală se desfăşoară de-a lungul fundăturii 1 Mai şi al aleii de acces. Accesul auto se realizează direct din aleea Scafandrilor, situată la est de amplasament, şi tot din aleea Scafandrilor se va realiza şi accesul locatarilor.
 
Amenajarea locurilor de parcare se va face în incinta amplasamentului proprietate privată, acestea având dimensiuni de maximum 2,30 x 5,00 m, astfel: 20 de locuri parcare auto la demisol, cu acces din aleea carosabilă din vest, opt locuri de parcare auto în limita de teren situată în estul proprietăţii, trei locuri de parcare auto în limita de teren situată în vestul proprietăţii. La nivelul solului se va planta pe latura de nord-sud gard viu, ce va avea o lungime de 19 ml, respectiv 33,5 ml, cu o lăţime de cca 0,60 ml, însumând o suprafaţă de 39,1 mp. Pe latura de nord-vest, la nivelul solului, în suprafaţă de 9,50 mp, se vor planta trei arbuşti decorativi (cireş japonez şi magnolie).
 
Pe suprafaţa terasei necirculabile de la ultimul etaj, cu suprafaţa de 240,7 mp, se vor planta gazon poliflor şi plante cu rol decorativ. Suprafaţa spaţiului verde va fi de 289,30 mp. Pe latura de nord-vest a amplasamentului se va amenaja un spaţiu de joacă pentru copii de cca 20 mp, dotat cu foişor din lemn, tobogan mare şi mic, groapă de nisip şi balansoare.
 
Citeşte şi:
 
Un hotel de şapte etaje din Eforie Nord se extinde! Cum va arăta noul proiect

Mihai Suflaru vrea un bloc de şapte etaje pe Fundătura 1 Mai. Locul fusese „ochit“ anterior de Tomis Rent SRL

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii