Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Îi ofer domnului primar apartamentul meu, să vină să locuiască aici! Sunt curioasă cât va rezista!” Ploaia de ieri a făcut prăpăd în Cartierul Compozitorilor (galerie foto)

ro

06 Jun, 2014 00:00 3427 Marime text
Cartierul Compozitorilor este rezidențial doar cu numele. La orice ploaie, zona arată ca după război. Că este vara, că este iarnă, problemele fac viața oamenilor un coșmar, probleme care ar putea fi rezolvate foarte simplu. De 15 ani, locatarii așteaptă ca Primăria Constanța să le asfalteze drumurile. Din partea primarului Radu Mazăre, oamenii susțin că s-au ales doar cu promisiuni. Ultima dată când li s-a făgăduit că străzile de pâmânt vor fi asfaltate a fost de Paște, prin intermediul unei scrisori, trimisă tuturor de edil. Paștele a trecut, dar în zonă niciun utilaj al autorității locale nu și-a făcut apariția pentru a se pune în aplicare cea mai recentă promisiune a Primăriei Constanța, aceea privind asfaltarea străzilor. Urmarea? La momentul ploilor, gropile prezente pe drumurile de pământ se transformă în tranșee, pline de noroi și apă.

„Am spus ferească Dumnezeu să aiba cineva nevoie să vină Ambulanța. În primul rând, nu poate intra de atâta noroi, iar in al doilea rând gropile nu sunt gropi, sunt așa, șanțuri, tranșee”, ne-a mărturisit Diana Neagu, care s-a mutat în urmă cu doi ani în cartierul rezidențial al Constanței, cu speranța că va avea parte, așa cum era și firesc, de condiții... rezidențiale, nu condiții de Ev Mediu, într-o zonă importantă a Constanței.
Diana Neagu a postat pe contul personal de Facebook imagini cu dezastrul rămas în urma ploii de ieri. Imaginile vorbesc de la sine despre drama oamenilor din această zonă ignorată de autorități. Cartierul se află în zona Baba Novac, în apropierea campusului de locuințe ieftine construite de Mazăre, campus care, bineînțeles, beneficiază de asfalt.
Contactată telefonic și întrebată dacă are un mesaj pentru primarul Radu Mazăre, aceasta a spus că îl invită pe edil să locuiască în apartamentul ei. „L-aș invita să vină să stea aici. Îi ofer apartamentul meu. Sunt curioasă cât va rezista. Dar cu un salariu normal și cu o mașină modestă, fără angajați care să-i șteagă praful din casă vara, fără mașini de teren. Să parcurgă la fel ca noi drumurile pline de noroi”, este mesajul Dianei Neagu pentru edil. Întrebată dacă consideră că va apuca să vadă drumurile asfaltate, localnica a spus: „La cum merg lucrurile în România, nu! Dar mă gândesc că nu o să aibă ce să facă. Cât or să rămână așa?”.

Lăsat pe mâna hoților

Diana Neagu susține că localnicii nu sunt în siguranță și că foarte multe furturi se petrec în zonă. Polițiștilor le este greu să intervină atunci când sunt solicitați, de teama de a nu-și strica mașinile, teamă pe care oamenii de aici o trăiesc zilnic.
Problemele nu încetează niciodată în cartierul Compozitorilor, fie că este vară, fie că este iarnă. Oamenii susțin că iarna trecută Primăria nu a trimis utijalele de deszăpezire în zonă și s-au luptat singuri cu nămeții, așa cum se luptă singuri pentru a-și duce traiul zi de zi, printre noroaie, praf și mizerie. Vara, praful face ca aerul să devină irespirabil, iar mizeria care se adună în apartamente întrece orice imaginație. Oamenii abia dacă îndrăznesc să lase ferestrele deschise. Și culmea, oamenii se încăpățânează să dea o șansă acestei zone, ignorată de autorități. Se construiește de zor în cartier, chiar dacă condițiile lasă de dorit. „Când am venit acum doi ani, am spus - lasă, că se vor asfalta străzile. Probabil, cei care vin sunt mințiți. Nu știu cum de reușesc să mai vândă apartamente în zonă”, a conchis Diana Neagu.
Culmea ironiei, până și scrisoarea trimisă de Mazăre de Paște a ocolit cartierul Compozitorilor. „Am primit scrisoarea de la niște prieteni de pe bulevardul 1 Decembrie. Nici Poșta nu ajunge în zonă”, ne-a împărtășit Diana Neagu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Da 06 Jun, 2014 10:48 Poate încerca si pe baba novac intre lidl si bn1 si mai in spate. Situația este lidentica!