Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iazul fostului colonel de securitate Dărămuș, situat în localitatea Dropia este verificat de Consiliul Județean, la solicitarea Prefecturii Constanța

ro

14 Aug, 2021 00:00 4839 Marime text

 
  • Încă din 2007, Victor Daramus, fost colonel de securitate a cumpărat mai multe hectare de teren mai multe case și o baltă în satul Dropia care aparține de comuna Tortoman, județul Constanța
  • Întrebat în 2010 de reporterii ZIUA de Constanța, cum se face că a ales să investească la Dropia, Victor Dărămuş a declarat: „Este un act de curaj să faci ceea ce m-am apucat să fac eu aici cu posibilităţile existente"
  • Prin fiica sa, Emilia Bora, Victor Dărămuş a înfiinţat în 2009 la Dropia, SC Prospero Trust Dropia SRL, cu activităţi auxiliare pentru producţia vegetală, care administrează ferma din județul Constanța
  • În 2021, pe adresa Prefecturii Constanța a venit o reclamație prin care se solicita să se verifice modul în care Victor Dărămuș și-a amenajat iazul pe o suprafață de jumătate de hectar
  • Reprezentanții Guvernului în teritoriu au purces verificările în teren, alături de ale instituții abilitate – ABADL, AMPA, Garda de Mediu, Inspectoratul de Stat în Construcții
  • Cum primăria Tortoman nu are arhitect și nici compartiment de urbanism, prefectul județului Constanța a înaintat o adresă Consiliului Județean Constanța, cărora le revine în sarcină să verifice legalitatea actelor care au stau la baza investiției de la Dropia
 
 
Încă din 2007, Victor Daramus, fost colonel de securitate a cumpărat mai multe hectare de teren mai multe case și o baltă în satul Dropia care aparține de comuna Tortoman, județul Constanța. Majoritatea sătenilor sunt angajaţi la gospodăria lui Dărămuș, supravegheată video.
Întrebat în 2010 de reporterii ZIUA de Constanța, cum se face că a ales să investească la Dropia, Victor Dărămuş a declarat: „Este un act de curaj să faci ceea ce m-am apucat să fac eu aici cu posibilităţile existente".

Dărămuş a avut de-a lungul timpului contracte pentru asigurarea pazei la multe obiective strategice de stat: conductele Petrotrans, Oil Terminal, reactoarele de la Cernavodă, Administraţia Canalelor Navigabile, Societatea Naţională Nuclearelectrica SA Cernavodă și era asociat şi în D&D Shipping International SRL, Midali Invest Electric SRL, Agenţia de Investigaţii Davi SRL, Davi Advertising SRL, Alexem Consulting SRL, Euro Benefit SRL şi Rom Security Trading SRL.

Prin fiica sa, Emilia Bora, Victor Dărămuş a înfiinţat în 2009 la Dropia, SC Prospero Trust Dropia SRL, cu activităţi auxiliare pentru producţia vegetală, care administrează ferma din județul Constanța.

Și tot în 2010, fostul colonel se apucase de piscicultură, însă heleşteul nu devenise încă productiv. Avea puiet: câteva zeci de mii de peşti.
În 2021, pe adresa Prefecturii Constanța a venit o reclamație prin care se solicita să se verifice modul în care Victor Dărămuș și-a amenajat iazul pe o suprafață de jumătate de hectar.

Reprezentanții Guvernului în teritoriu au purces verificările în teren, alături de ale instituții abilitate – ABADL, AMPA, Garda de Mediu, Inspectoratul de Stat în Construcții, etc.
 
Cum primăria Tortoman nu are arhitect și nici compartiment de urbanism, prefectul județului Constanța a înaintat o adresă Consiliului Județean Constanța, cărora le revine în sarcină să verifice legalitatea actelor care au stau la baza investiției de la Dropia.

Astfel, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a emis o dispoziție, vezi secțiunea „documente” prin care a constituit o Comisie de control în vederea efectuării unei verificări în localitatea Dropia la ferma lui Victor Dărămuș.

Ulterior controlului va fi întocmită o notă și se vor dispune măsurile care se impun, în cazul în care situația o va impune.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Vom reveni.
 
Citește și:

Victor Daramus - baron de Dropia
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii