Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cine a impresionat audienţa Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „Dan Spătaru“ şi-a desemnat laureaţii

ro

07 Oct, 2014 00:00 2296 Marime text
Încă o ediţie de succes a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „Dan Spătaru“ de la Medgidia şi-a desemnat laureaţii. Duminică a fost ultima zi în care artiştii care au urcat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu“ au putut încânta publicul şi convinge juriul că merită marele trofeu. Și în acest an, comisia de juraţi a avut o misiune dificilă, toţi concurenţii având aptitudini muzicale remarcabile şi voci încântătoare.

 Dan Spătaru în varianta italiană

„După îndelungi socoteli, juriul a decis ca trofeul Dan Spătaru, în valoare de 6.000 de lei, să fie acordat concurentului italian Amato Scarpellino, care a interpretat melodiile «Ştrengarul» şi «Un amore cosi grande». Premiul I, constând în 4.000 de lei a fost decernat tinerei rusoaice Olga Novikova, prezentă la festival cu melodiile «Noapte bună, Bucureşti» şi «Cuckoo». Premiul al doilea – 3000 de lei - a plecat spre Italia, prin Thomas Grazioso, care a încântat publicul cu şlagărul «Nicio lacrimă», dar şi cu melodia în limba italiană «Cambiare»“, au transmis reprezentanţii Primăriei municipiului Medgidia, care a organizat evenimentul.

Locul trei pe podium i-a revenit şi concurentului din Bulgaria, Nicky Manolov, care a interpretat melodia „Po Dobre“ şi binecunoscuta piesă a lui Dan Spătaru, „Nu m-am gândit la despărţire“.

„Continuând tradiţia ediţiilor anterioare, şi anul acesta au fost oferite premii în afară de locurile de pe podium. Astfel, doamna Mirela Fugaru a înmânat premiul Cornel Fugaru lui Johnny Bădulescu. Premiul «Elena Frâncu» a ajuns la concurenta din Republica Moldova, Valeria Paşa, iar premiul ACCSR România i-a fost înmânat Adrianei Gavrilă, din Călărași. Distincţia «Actualitatea muzicală» i-a fost decernată concurentei din Medgidia Elena Zlatov“, au mai spus reprezentanţii municipalităţii.

Câştigătorul trofeului, Amato Scarpellino, a reuşit să adune cele mai multe voturi din partea publicului spectator, lui revenindu-i totodată şi premiul publicului, dar şi cel al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România. Şi Sebastian Tudor a primit un premiu similar, dar, în plus, a fost recompensat şi cu premiul organizatorilor, reuşind să-i impresioneze cu melodia „Septembrie, luni“. Un alt premiu special a fost înmânat tot unei concurentei constănţene, Andreea Iulia Constandin.

Şi în acest an, în cadrul evenimentului de la Medgidia, publicul a avut ocazia să asculte recitaluri de excepţie, susţinute de Monica Anghel, Bere Gratis, Xonia, Pepe, Aurelian Temișan şi BZN.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii