Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată ce au studiat şi cu ce se ocupă! Un consiliu cu experienţa... vieţii. Ce vârste au aleşii locali din CL Aliman

ro

03 Sep, 2016 00:00 2810 Marime text
Alegerile locale desfăşurate în luna iunie au permis formaţiunilor politice să îşi înlocuiască reprezentanţii din consiliile locale, motivele care au determinat schimbările fiind încă „informaţii clasificate“ pentru opinia publică. O fi bine, o fi rău, rămâne de văzut, în funcţie de activitatea pe care o vor derula consilierii pe parcursul primului lor mandat încredinţat de concetăţeni.
 
La Aliman, din totalul celor 13 consilieri, aproximativ jumătate se află la primul mandat - Gheorghiţă SivriuGheorghe ConstantinVasile Coman, Dumitru Encica şi Adriana Minea. Şapte dintre membrii CL Aliman sunt însă liberali. Ne referim la: George Nicola, care este şi primarul comunei, Ionel Popa, viceprimarul comunei, Gheorghiţă Sivriu, Gheorghe ConstantinVasile Coman, Alexandru Zamfir şi Stana Babacea. Printre cei cu vechime în echipa de conducere a comunei se numără: Gheorghe Topalu, cu experienţa a şase mandate, dintre care trei ca primar şi trei ca viceprimar, viceprimarul actual, Ionel Popa, aflat la cel de-al cincilea mandat, Valentin Sivriu, cu experienţa a patru mandate, dintre care două de viceprimar al comunei, actualul primar al comunei, George Nicola, cu o experienţă de trei mandate, şi Florentina Marin, care are un background de două mandate de consilier local.

În ceea ce priveşte etatea celor care au fost delegaţi să decidă soarta comunităţii, în Consiliul Local Comunal Aliman cel mai vârstnic ales este consilierul Stana Babacea, în vârstă de 65 de ani, iar cel mai tânăr este Dumitru Encica, în vârstă de 42 de ani.
 
La capitolul studii, aleşii din comuna Amzacea stau destul de bine. Cinci dintre ei au absolvit studii superioare - primarul George Nicola, viceprimarul Ionel Popa, fostul primar, Gheorghe Topalu, Adriana Minea şi Viorel Crăciun -, unul singur a absolvit liceul - Valentin Sivriu -, unul a terminat ciclul inferior al liceului, respectiv zece clase - Florentina Marin -, patru au absolvut o şcoală profesională - Gheorghiţă Sivriu, Vasile Coman, Dumitru Encica şi Alexandru Zamfir - unul a terminat Institutul Pedagogic - Stana Babacea - şi unul a definitivat cursurile unei şcoli gimnaziale - Gheorghe Constantin.

În actualul mandat, în componenţa Consiliului Local Grădina se regăsesc: un jurist - primarul George Nicola, doi profesori - Ionel Popa şi Stana Babacea, un învăţător - Adriana Minea, un şofer - Dumitru Encica, un mecanic - Alexandru Zamfir, un zidar - Gheorghiţă Sivriu, un agricultor - Vasile Coman, un electromecanic - Valentin Sivriu - şi un lucrător comercial - Florentina Marin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii