Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâri de Consiliu, călcate în picioare cu avizul municipalităţii Primăria Constanţa încalcă propriile „legi” locale! (documente)

ro

13 Jul, 2016 00:00 4481 Marime text


Constănţenii au ieşit, la sfârşitul săptămânii trecute, în parcul Tăbăcărie, pentru a protesta. Cei aproximativ 150 de oameni prezenţi la eveniment sunt de părere că ceea ce a rămas din parc trebuie să fie o oază de linişte şi o insulă de verdeaţă.
 
Iniţiatorii protestului spun că nu vor accepta transformarea parcului Tăbăcărie în parc de distracţii, în cinematograf, în târg sau în loc pentru concerte. Ei sunt nemulţumiţi că un ONG a pus garduri de fier şi, pe o parte din suprafaţa verde, organizează diverse acţiuni culturale.
 
„Parcul Tăbăcărie, mai exact, ce a mai rămas din el neciuntit de interesele comerciale, este şi trebuie să rămână o oază de linişte într-un oraş tumultuos, o insulă de verdeaţă într-o mare de betoane. Nu vom accepta transformarea lui în parc de distracţii, în cinematograf, în talcioc, în târg sau în loc pentru concerte!”, spun organizatorii evenimentului din weekend, avocatul Stelian Cristian Ion şi Sorin Belu, de la Baricada Verde.
 
În timpul protestului, cei prezenţi au semnat o petiţie în sensul celor expuse mai sus, care va fi transmisă joi, direct, primarului Decebal Făgădău, în cadrul unei audienţe, a precizat Sorin Belu, de la Baricade Verde. 
 
La faţa locului, 157 de persoane au semnat petiţia „Jos gardurile din parcul Tăbăcărie!”, însă mulţi constănţeni s-au plâns ulterior că nu au ştiut de protest şi astfel nu au putut semna şi ei această solicitare către Primărie. Tocmai din acest motiv, vă prezentăm, în secţiunea  „Documente”, formularul petiţiei, pentru a-l completa şi trimite către Primărie, fie prin poştă, la adresa din Constanţa - bulevardul Tomis nr. 51, fie prin e-mail, la adresa primarie@primaria-constanta.ro.

Facem precizarea că formularul este în varianta „petiţie colectivă”, însă poate fi completat şi depus şi individual.

Din înţelepciunea aleşilor locali - promoţia 2016

Avocatul Stelian Cristian Ion, unul dintre iniţiatorii protestului din parc, a identificat pe site-ul Primăriei Constanţa o hotărâre votată de aleşii noştri locali în 2013 (Hotărârea de Consiliu Local Constanţa nr. 184/2013), modificată prin HCL Constanţa nr. 164/2014. Hotărârea, privind îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire, protecţia mediului, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa, are şi prevederi legate de parcurile urbei.

La art. 7 se precizează următoarele: „Constituie contravenţii la normele de întreţinere şi folosire a spaţiilor verzi şi a arborilor, a parcurilor şi a altor locuri publice, printre altele, următoarele fapte: trecerea peste ronduri de flori, peluze, gazon sau spaţii verzi, păşunatul animalelor, în parcuri sau alte zone verzi aflate în administrarea publică locală...; practicarea jocurilor sportive sau alte activităţi recreative, în alte locuri publice în afara celor special destinate şi amenajate în acest scop”.

La art. 8 se arată că „nerespectarea contravenţiilor prevăzute la art. 7, punctele 2, 4… se sancţionează cu amendă de la 400 de lei la 800 de lei pentru persoanele fizice...”.
 
Cu alte cuvinte, afirmă avocatul Stelian Ion, în viziunea aleşilor noştri, e interzis să călcăm iarba din parc sau să practicăm jocuri sportive în parc, sub sancţiunea unor amenzi cuprinse între 400 şi 800 de lei!
 
Situaţia din teren arată însă cu totul altfel: „Pe de o parte, interzici pătrunderea pe gazonul din parc, ceea ce e o aberaţie comunistoidă, iar pe de altă parte, încurajezi prin diverse ONG-uri vasale încălcarea propriilor reglementări prin pătrunderea masivă pe aceste spaţii verzi. Asta da viziune!”, a conchis avocatul Stelian Cristian Ion.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza hotărârile Consiliului Local la care facem referire şi petiţia „Jos gardurile din parcul Tăbăcărie!”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii