Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărârea de Guvern, semnată de un constănţean Comuna Saligny se mândreşte cu noul însemn heraldic

ro

10 Oct, 2014 00:00 2262 Marime text
Comuna Saligny are, oficial, o nouă stemă. Însemnul heraldic a fost aprobat de Guvern, iar hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial din 7 octombrie.

Scutul triunghiular cu marginile rotunjite este împărţit în patru cartiere. În câmp albastru, în partea superioară şi în cea inferioară, se află câte o elice de argint, reprezentând parcul eolian din localitate. În secţiunile dispuse în partea stângă şi în partea dreaptă, în câmp roşu, sunt reprezentate câte un echer cu un compas de aur, instrumente care amintesc de inginerul constructor Anghel Saligny, de la numele căruia provine denumirea localităţii. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat, care indică faptul că localitatea are rangul de comună.
Însemnul heraldic a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern, în virtutea Legii nr.102/1992 şi a Constituţiei României, actul fiind semnat de premierul Victor Ponta şi contrasemnat de secretarul cabinetului viceprim-ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh, fostul director al Direcţiei Generale de Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii