Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâre a Primăriei Cernavodă - 3.000 de lei amendă pentru cei care îşi abandonează animalele

ro

21 Dec, 2015 00:00 2190 Marime text


Cu toţii iubim animalele sau, cel puţin, susţinem că o facem, şi totuşi încă există numeroase cazuri de biete necuvântătoare care trec prin chinuri groaznice din cauza indiferenţei sau a celor care găsesc plăcere în a le produce suferinţă. De aceea, săptămâna trecută, Primăria oraşului Cernavodă a desfăşurat o amplă dezbatere ce a avut ca temă maltratarea animalelor.  Administraţia locală a oraşului a reunit în sala de şedinţe reprezentanţi ai Poliţiei, ai Jandarmeriei Cernavodă şi ai Primăriilor din Medgidia, Castelu, Cuza Vodă, Mircea Vodă, Saligny, Seimeni şi Peştera.
 
Invitatul special al evenimentului a fost dr. Daniel Gherase, consilier superior al Poliţiei Sanitar-Veterinare din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare din judeţul Constanţa. Acesta a amintit de Legea 205/2004 privind protecţia animalelor, dar a vorbit şi despre sancţiunile care se aplică în cazul maltratării şi abandonului acestora.
 
În acest sens, Primăria din Cernavodă a hotărât demararea unei ample campanii de prevenire a abuzurilor şi de informare a comunităţilor locale cu privirile la sancţiunile ce pot fi aplicate în astfel de cazuri. De exemplu, pentru abandon sau rele tratamente aplicate animalelor, sancţiunile pot ajunge chiar şi până la 3.000 de lei. Amenzile vor fi aplicate de către reprezentanţii Ministerului de Interne, cu ajutorul Poliţiei Locale şi al Jandarmeriei din Cernavodă.


 
Autorităţile au adoptat aceste măsuri sperând că vor preveni creşterea populaţiei canine de pe străzile din localităţi. Partenerul campaniei este Asociaţia „Save the dogs and the other animals“. Organizaţia va fi prezentă în toate localităţile din zona Medgidia - Cernavodă, pentru a steriliza şi a microcipa gratuit animalele cu sau fără stăpân. Anul acesta, clinica mobilă a asociaţiei a reuşit să sterilizeze peste 2.600 de animale, dintre care 1.000 de la sate, şi a intermediat peste 500 de adopţii. Acţiunile au ajutat la gestionarea populaţiei canine abandonate de pe străzile oraşului Cernavodă.
 
Administraţia publică locală derulează un parteneriat cu Asociaţia „Save the dogs and the other animals“ încă din 2002, când existau peste 4.000 de câini fără stăpân în oraş. În prezent, numărul câinilor fără stăpân a fost redus la 250. Eforturile de sterilizare şi microcipare a animalelor cu sau fără stăpân ale asociaţiei au fost finanţate de Primăria Cernavodă cu peste 10.000 de lei în ultimii ani.
 
Un alt proiect important multianual, pe care Primăria îl derulează împreună cu aceeaşi asociaţie, se intitulează „Onoterapia“. Astfel,  zeci de copii cu dizabilităţi primesc terapie cu sprijinul măgăruşilor îngrijiţi la adăpostul „The footprints of joy“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii