Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hârşova apelează la afişajul electronic pentru informarea turiştilor şi cetăţenilor

ro

20 Jul, 2012 01:00 1820 Marime text
HarsovaprimarTudorNadrag005.jpgPrimăria Hârşova a lansat, ieri, proiectul „Achiziţionarea de echipamente de informare şi comunicare pentru accesul larg al cetăţenilor la informaţii de interes public". Proiectul vizează montarea în oraş a trei panouri electronice de afişaj.

Primarul Tudorel Nădrag a mărturisit în cadrul conferinţei de presă că proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, şi că vor fi montate trei panouri electronice cu afişaj în vecinătatea Primăriei, în parcul de la BRD şi în apropierea Bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Proiectul se va derula pe parcursul a zece luni şi are o valoare totală de 2.069.882 lei din care 33.402 lei reprezintă cofinanţarea eligibilă a Primăriei Hârşova, 1.341.962 lei este valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, valoarea eligibilă din bugetul naţional fiind de 294.780 lei. Pe tabelele de afişaj vor fi postate informaţii de interes public precum hotărâri ale Consiliului Local, anunţuri ale primăriei şi ale celorlalte instituţii publice dar şi informaţii turistice prin care vor fi promovate Cetatea Carsium, situl arheologic, izvorul cu apă termală, ale cărui caracteristici chimice sunt asemănătoare cu cele de la Băile Herculane, şi ariile protejate din Hârşova. Pentru a evita vandalizarea panourilor, primarul Tudorel Nădrag a menţionat că tabelele de afişaj vor fi permanent supravegheate video. Potrivit Mihaelei Cheran, din cadrul Primăriei Hîrşova, a fost iniţiată deja procedura de achiziţie publică a celor trei panouri urmând ca în perioada următoare să se desfăşoare licitaţia publică pentru cumpărarea tablelor.

La evenimentul de lansare a proiectului privind achiziţionarea echipamentelor de informare au participat primarul Tudorel Nădrag, viceprimarul George Brătianu, city managerul Dumitrel Ifrim (administratorul public al oraşului Hârşova), consilierii locali, agenţi economici din localitate, reprezentanţi ai instituţiilor publice (Poliţie, Jandarmerie, Poliţia de Frontieră, Poliţia Locală), ai Prefecturii Constanţa şi ai Consiliului Judeţean Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii