Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hânsă este în măsură să reia un proiect vechi de 10 ani CFR nu mai reprezintă un obstacol în calea amenajării falezei Cernavodă

ro

06 Jul, 2013 00:00 1264 Marime text
Administraţia oraşului Cernavodă are de aproape zece ani pe masa de lucru un proiect foarte important referitor la amenajarea falezei. Deşi anii au trecut fără să se întâmple nimic bun în această direcţie, primarul Gheorghe Hânsă, iniţiatorul acestui proiect, este, de această dată, optimist în privinţa obiectivului de investiţii, care a început să prindă contur.

Proiectul a fost iniţiat în anul 2004 de către primarul Gheorghe Hânsă, însă piedicile au venit din partea Companiei Naţionale de Căi Ferate SA, care a respins cererea de casare a unei căi ferate abandonate amplasate în zona falezei din Cernavodă. Edilul nu a renunţat la acest proiect, iar la momentul preluării noului mandat, în vara anului 2012, Hânsă a reluat procedura de obţinere a avizelor de trecere a căii ferate în domeniul public al oraşului şi de eliberare a terenului prin dezafectarea dispozitivului de linii CFR. Hânsă a anunţat, ieri, că după aproape 10 ani, Compania Naţională de Căi Ferate SA este de acord cu acest proiect, iar următoarea etapă prevede eliberarea avizului de casare a căii ferate şi demararea procedurilor legale pentru emiterea unei hotărâri de Guvern privind transferul bunului imobil din domeniul public al statului în domeniul public al oraşului. Acest pas va permite administraţiei publice Cernavodă continuarea demersurilor privind accesarea fondurilor europene necesare amenajării falezei, urmând a se construi atât un dig de protecţie a oraşului împotriva inundaţiilor, cât şi o zonă de promenadă. Prin realizarea acestui program, faleza va putea fi introdusă în circuitul turistic al oraşului, susţine edilul. 
Este de menţionat că Primăria Cernavodă a primit sprijinul din partea Administraţiei Canalelor Navigabile pentru consolidarea digului. Această veste a fost primită de către primarul Gheorghe Hânsă din partea directorului general Dan Georgescu şi a consilierului său, sosiţi joi în vizită la Cernavodă. De asemenea, s-au stabilit paşii următori pentru promovarea unei noi hotărâri de Guvern cu privire la trecerea terenului aferent digului din domeniul ACN în domeniul public al oraşului Cernavodă. Aceşti paşi vor permite accesarea fondurilor europene necesare consolidării digului şi creării zonei pentru promenadă. Lucrările de consolidare prevăd şi proiectarea unui canivou pentru evacuarea apelor pluviale şi înlăturarea pericolului de inundaţii.
În acest context, Gheorghe Hânsă a ţinut să precizeze că administraţia publică Cernavodă are relaţii excelente cu Administraţia Canalelor Navigabile, Compania Naţională a Căilor Ferate şi cu Apele Române.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii