Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Halal dovadă de „transparenţă“ în achiziţiile Municipalităţii Constanţa. Primăria a cumpărat o autoutilitară acum un an (document)

ro

04 Feb, 2015 00:00 1526 Marime text
După aproape un an de la atribuirea unui contract, Primăria municipiului Constanţa a catadicsit să publice anunţul de atribuire pe Portalul Achiziţiilor Publice. Este vorba despre o procedură de licitaţie pentru achiziţionarea unei autoutilitare în sistem leasing operaţional pe patru ani. Ceea ce înseamnă că deja Primăria Constanţa a plătit, timp de un an, ratele de leasing pentru această camionetă, rămânându-i numai trei... Cum precizam, invitaţia de participare cu numărul 356574 a fost lansată pe 17 decembrie 2013.
 
Au fost primite două oferte, însă cea câştigătoare a fost declarată cea a firmei BT Operational Leasing SA din Bucureşti, firmă ce face parte din portofoliul Băncii Transilvania. Contractul a fost atribuit câştigătoarei pe data de 6 februarie 2014 şi a fost făcut public abia pe 2 februarie 2015, la aproape un an distanţă. Asta da dovadă de „transparenţă“ în achiziţiile publice făcute de municipalitate pe bani publici!
 
Contractul prevedea achiziţionarea în sistem de leasing operaţional, pe patru ani, a unei camionete pentru care s-a estimat un preţ de 186.677,4 lei, fără TVA. Primăria a achiziţionat astfel o autoutilitară tip pick-up 4×4, pentru personalul care se ocupă de evacuarea populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru transportul echipei pirotehnice şi pentru transportul echipajelor şi motopompelor în timpul intervenţiilor. Camioneta ar trebui să ajute la îndeplinirea în bune condiţii a activităţilor specifice serviciului de Protecţie Civilă. Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii