Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul decide înainte de alegeri Drumurile judeţene şi comunale zgâriate primesc un pansament de 10.038.000 de lei (galerie foto)

ro

13 Oct, 2014 00:00 2042 Marime text


În plină campanie electorală şi după o rectificare bugetară „cu cântec“, în care minunea alegerilor a făcut ca administraţiile locale să primească fonduri nesperate de la Guvern, o altă decizie cu iz electoral loveşte din nou.


Guvernul a hotărât, săptămâna trecută, suplimentarea bugetelor locale la nivelul administraţiilor judeţene cu încă 450 de milioane lei, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată. Banii au fost alocaţi în conformitate cu prevederile articolului 4, litera c) din Legea nr. 356/2013 a bugetului de stat pe anul 2014, care prevede că sumele alocate prin hotărâre de guvern au menirea finanţării cheltuielilor privind repararea drumurilor judeţene şi comunale. Repartizarea se face pe unităţi administrativ-teritoriale, în funcţie de lungimea şi starea tehnică a acestora, prin hotărâre, de către consiliul judeţean, după consultarea primarilor, prevede legea mai sus menţionată. Hotărârea de Guvern a fost semnată pe 7 octombrie de premierul Victor Ponta, de vicepremierul Liviu Dragnea, de ministrul Finanţelor Publice Ioana-Maria Petrescu şi de ministrul delegat pentru buget Darius-Bogdan Vâlcov. Actul, publicat ulterior în Monitorul Oficial al României, prevede şi că ordonatorii principali de credite răspund de modul de utilizare, în conformitate cu dispoziţiile legale, a sumelor repartizate.

Peste 10 milioane de lei ajung pe drumurile din judeţul Constanţa

Din suma totală alocată pentru drumurile din judeţul Constanţa, de 450.000.000 de lei, au fost repartizaţi 10.038.000 de lei. Cei mai mulţi bani ajung în judeţul Iaşi - 12.665.000 de lei, iar cei mai puţini, în Ilfov - 8.650.000 de lei.

Interesant de observat cum, în câteva săptămâni şi cu puţin timp înainte de alegeri, s-au găsit bani pentru problemele stringente pentru care primarii s-au zbătut ani de zile. Partea mai puţin plăcută şi vizibilă a lucrurilor este că, la ultima rectificare bugetară, constănţenii au pierdut 7.469.000 de lei din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor din Educaţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii