Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grădiniţa, un vis frumos care creşte pe zi ce trece Liceul Tehnologic Crucea va fi extins cu patru noi săli de clasă

ro

11 Apr, 2016 00:00 3464 Marime text
Curăţenie exemplară! Doar asta se poate spune după ce, vreme de mai multe zile, la Crucea a fost o mobilizare generală pentru a putea igieniza toate localităţile componente ale comunei, dar şi câmpurile. Nu a rămas străduţă pe care să nu se fi făcut curăţenie, unde să nu se fi văruit pomii. Echipelor de curăţenie ale Primăriei li s-au alăturat şi cetăţenii, care şi-au salubrizat şi ei terenurile de gunoiul de grajd, folosit ca îngrăşământ.
 
Nu mai puţin important, administraţia publică locală are în plan reabilitarea şi modernizarea mai multor străzi din localităţile Gălbiori şi Băltăgeşti, cu fonduri europene în valoare de aproximativ un milion de euro. Pentru acest proiect, se aşteaptă avizul pozitiv pentru finanţare. Astfel, la Gălbiori ar urma să fie asfaltate străzile Morii, Şcolii, Eternităţii, Vadului, Plopilor, Bucovinei, Văii, Zorilor, Garofiţei, Socului, Orizontului, Tineretului şi Cazanului, iar la Băltăgeşti, străzile Câmpului, Ciobanului, Busuiocului, Zorilor, Baciului şi Dunării.
 
Primăria şi Consiliul Local Crucea ţin să le amintească tuturor locuitorilor comunei că acesta este ultimul an în care se pot deschide acţiuni în constatare pentru recunoaşterea proprietăţii. Primarul comunei spune că sunt multe familii care au proprietăţi pe raza comunei, dar care nu deţin acte recunoscute oficial de legislaţia în vigoare.
 
De asemenea, luna trecută, administraţia publică locală de la Crucea a demarat proiectul prin care comuna va beneficia de canalizare. Astfel, constructorii instalează, în această perioadă, conducte pe o distanţă de cinci kilometri, lucrări ce ar trebui să fie gata până la finalul lunii mai. Şi la Crişan a fost finalizat forajul pentru noul puţ de apă ce va alimenta localitatea, iar analizele efectuate arată că aceasta este în parametri optimi pentru consum. În scurt timp va începe montarea conductei şi a rezervorului pentru apă, rezervor cu o capacitate de 500 de metri cubi. La Gălbiori, lucrările pentru alimentarea cu apă se fac mai lent decât la Crişan, a explicat reprezentantul Primăriei Crucea.
 
Şi pentru că, indiferent cât de multe sunt investiţiile în infrastructura locală, pentru comunitate, cea mai importantă rămâne educaţia, la Crucea se fac reale progrese în acest segment. Autorităţile publice locale au solicitat 500.000 de euro din fonduri guvernamentale, pentru extinderea cu patru noi săli de clasă a Liceului Tehnologic din localitate. Reprezentanţii Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale au făcut o vizită în teren săptămâna trecută, pentru a verifica pe ce vor da banii guvernanţii, iar proiectul a rămas, deocamdată, în evaluare.
 
De asemenea, lucrările de la viitoarea grădiniţă, situată în apropierea bisericii din satul Crucea, evoluează de la o zi la alta. După ce constructorii au demarat lucrările în primăvara anului trecut, aceştia le-au abandonat brusc, la începutul lunii iulie a anului 2015. Licitaţia pentru acest proiect a fost organizată de Ministerul Educaţiei, iar câştigătoare a fost declarată o firmă din Brăila. În prezent, constructorii au revenit şi au reluat lucrările, care ar trebui să fie gata până de Paşte, conform reprezentantului administraţiei publice locale. Proiectul viitoarei grădiniţe cuprinde două săli de clasă, locuri de joacă, o sală pentru activităţi festive, un cabinet medical şi grupuri sanitare adecvate micuţilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii