Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigacaloria rămâne 150 de lei Termica Distribuţie Năvodari SRL demarează probele de presiune în reţeaua de termoficare

ro

04 Sep, 2014 00:00 2280 Marime text
Locuitorii oraşului Năvodari nu trebuie să-şi facă griji pentru căldura din case furnizată în noul sezon rece. Societatea Termica Distribuţie Năvodari SRL va demara, de la 1 octombrie, probele de presiune în reţeaua de termoficare a oraşului. Ca în fiecare an, se vor efectua probe de presiune, iar locuitorii sunt sfătuiți să verifice atent sistemele de încălzire din locuinţă, pentru a fi prevenite eventualele disfuncționalități.

Mai mult, Primăria şi Consiliul Local Năvodari, la propunerea primarului Nicolae Matei, au decis ca, şi în acest an, locuitorii racordaţi la sistemul centralizat de distribuţie a energiei termice să plătească 150 de lei plus TVA pentru o gigacalorie. Pe de altă parte, proiectul unic la nivel naţional „Ideea mea, norocul tău“ a ajuns la al treilea an de derulare. Lunar, prin tragere la sorţi, 300 de abonaţi ai sistemului centralizat beneficiază de facturi gratuite la apă caldă şi căldură.
 
„Toți abonaţii trebuie să facă verificări pe propriile linii de căldură, astfel încât, în momentul în care cei de la Termica Năvodari vor face probe, să nu apară situații în care se vor sparge calorifere sau conducte. Locuitorii blocurilor trebuie să aibă în grijă să își verifice și să își curețe caloriferele. Sperăm ca toate lucrurile să fie în regulă și să avem o iarnă ușoară“, a declarat directorul societăţii, Alexandru Manu. Proprietarii care nu își verifică sistemele și vor suferi pagube de pe urma unor eventuale avarii vor suporta singuri costurile reparațiilor. Probele de presiune vor fi demarate pe 1 octombrie de Termica Distribuţie Năvodari SRL și se vor desfășura pe o perioadă de maximum 15 zile, timp în care va fi introdusă apă rece în sisteme, cu presiune de 2,5 - 3 bari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii