Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Popescu - „Este un gând de mulţumire faţă de Dumnezeu“ Troiţă sfinţită la Fântânele, în ziua Sfântului Dimitrie

ro

28 Oct, 2014 00:00 3411 Marime text
Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou le-a adus un motiv în plus de bucurie locuitorilor comunei Fântânele. Ieri, o lucrare de suflet a administraţiei publice a primit binecuvântarea lui Dumnezeu prin intermediul preoţilor din localitate. Şi ce zi mai frumoasă putea fi aleasă decât o zi de închinare, Ziua Sfântului Dimitrie cel Nou, pentru a fi sfinţită una dintre cele mai frumoase troiţe din judeţ?

Ridicată prin bunăvoinţa unor sponsori generoşi, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local, lucrările de la troiţa din centrul comunei au fost finalizate de curând. „Terenul pe care a fost ridicată a fost de asemenea donat de o familie cu suflet mare din comuna noastră. Chiar dacă am întâmpinat câteva probleme cu pictura, în sensul că, iniţial, am dorit să o facem pe pânză, şi nu pe perete, până la urmă, Dumnezeu şi-a revărsat dragostea faţă de noi şi lucrurile s-au finalizat cu succes, iar noi credem că rezultatul este peste aşteptările noastre“, a declarat primarul comunei Fântânele, Gheorghe Popescu.

Ieri, toţi ctitorii sfântului lăcaş, împreună cu liderii din administraţia locală şi alături de mai mulţi enoriaşi, au înfruntat vremea neprietenoasă de afară şi s-au adunat, la ceas de sărbătoare, în centrul localităţii, unde au asistat la slujba de sfinţire a troiţei. La Te Deum au luat parte, după ieşirea de la liturghie, cei doi preoţi ai comunei. „Cu binecuvântarea Tatălui, cu puterea Fiului şi cu desăvârşirea Sfântului Duh, am reuşit să ridicăm această sfântă troiţă“, stă scris pe tăblia miruită de preoţi în timpul slujbei de sfinţire. „Picturile sunt realizate de artistul plastic Dan Diaconu şi sperăm ca troiţa să fie îngrijită şi respectată aşa cum se cuvine de locuitorii comunei“, a declarat gospodarul-şef Gheorghe Popescu.
„Troiţa este făcută din donaţiile binevoitorilor, cu angajaţi ai Primăriei. Este un gând de mulţumire faţă de Dumnezeu pentru că, cel puţin în ultimii zece ani, comuna Fântânele a prosperat, iar această troiţă este un dar al nostru pentru Dumnezeu, care ne-a arătat că nu şi-a întors faţa de la noi“, a conchis primarul comunei, Gheorghe Popescu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii