Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Frigioi - „Am trimis notificare la minister“ Lucrările de la noua grădiniţă din Crucea, stopate fără explicaţii

ro

30 Jul, 2015 00:00 1588 Marime text
După mulţi ani în care a căutat soluţii şi a bătut la porţile mai multor ministere, primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, reuşise să vadă, în sfârşit, un proiect de suflet devenit realitate. Este vorba despre construcţia unei grădiniţe pentru cei mai mici locuitori ai comunei Crucea. Proiectul este extrem de necesar, deoarece, în prezent, actuala grădiniţă funcţionează în sediul unei şcoli vechi. Investiţia, realizată prin cofinanţare guvernamentală, ar fi trebuit să demareze încă de acum câţiva ani, însă piedici au fost multiple, astfel că abia de câteva luni constructorul a putut începe lucrarea.
 
Numai că bucuria dascălului aflat în fruntea administraţiei publice locale de la Crucea nu a durat mult, de câteva săptămâni, lucrările de la acest important obiectiv fiind stopate de firma care se ocupa de ridicarea lui. „Din primăvară au demarat lucrările pentru construirea noii grădiniţe în apropiere de biserica din satul Crucea. Ne-am bucurat, pentru că, la început, ritmul lucrărilor a fost unul foarte bun, însă, de câteva zile, firma care se ocupă de efectuarea acestora a stopat munca. Fără nicio explicaţie. Le-am solicitat să ne explice de ce nu mai lucrează şi ne-au promis că vor relua activitatea, însă nu au făcut-o nici până acum. Am trimis mai multe notificări la ISJ, însă nu ni s-a răspuns până acum, astfel că am trimis o astfel de notificare şi la minister. Licitaţia a fost organizată de către minister, iar câştigătoare a fost declarată o firmă din Brăila“, a explicat primarul Gheorghe Frigioi. Noul sediu al instituţiei de învăţământ ar fi trebuit să fie unul care să satisfacă nevoile actuale ale comunităţii locale. Proiectul acestei grădiniţe cuprinde două săli de clasă, locuri de joacă, o sală pentru activităţi festive, un cabinet medical şi grupuri sanitare adecvate micuţilor. Construcţia ar fi trebuit să fie gata într-un an de la demararea lucrărilor.
 
În altă ordine de idei, o altă investiţie importantă a primarului Gheorghe Frigioi este aceea de reabilitare şi extindere a sediului Primăriei din localitate. „Din fericire, aici nu avem probleme cu lucrările, constructorul şi-a luat treaba în serios. Aproximativ 90% din totalul lucrării este finalizat. În prezent, se lucrează la finisaje. În septembrie, ne vom muta şi noi la «casă nouă», înapoi la sediul nostru“, a precizat primarul Gheorghe Frigioi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii