Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Scupra va deschide noul an școlar cu două mari inaugurări

ro

16 Sep, 2013 00:00 2571 Marime text
Festivitățile dedicate noului an școlar au loc concomitent cu două evenimente importante pentru orașul Ovidiu.
Autoritatea locală condusă de primarul Ion Scupra a inițiat în urmă cu câteva luni un proiect privind ridicarea unui bust al fostului profesor și primar al orașului Ovidiu, Ion Podaru. Dezvelirea sculpturii va avea loc astăzi. Bustul, realizat de Uniunea Artiștilor Plastici, se află în curtea Liceului tehnologic din Ovidiu, care poartă numele fostului profesor și primar Ion Podaru. Dar tot astăzi va fi inaugurat și bustul scriitorului Mihai Eminescu, ce a fost donat orașului de Înaltpreasfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Bustul lui Mihai Eminescu se află în parcul din fața Primăriei orașului Ovidiu. Slujbele de sfințire a celor două sculpturi vor fi oficiate, în prima zi de școală, chiar de Înaltpreasfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Alei noi în zona școlilor

Întrebat dacă unitățile de învățământ din oraș și satele aferente sunt pregătite pentru noul an școlar, șeful autorității locale a precizat că lucrările de igienizare a celor opt unități școlare au fost finalizate. Primarul la primul mandat nu s-a rezumat însă doar la executarea lucrărilor firești, ce au loc la fiecare început de an școlar, astfel că s-a ocupat și de amenajarea trotuarelor și pavelarea zonei de acces din preajma școlilor și a grădinițelor din satele Culmea și Poiana, astfel încât copiii să nu mai meargă la cursuri prin praf și noroaie. „Dacă vă puteți închipui, în zona școlilor și grădinițelor din cele două localități aleile erau de pământ”, a menționat șeful autorității locale. George Scupra a declarat că și la Școala Generală numărul 2 din Ovidiu s-au impus lucrări similare în zona de acces, întrucât și aici lipseau trotuarele. 
Precizăm că la Ovidiu funcționează următoarele opt unități școlare: Liceul Tehnologic Ion Podaru, Școala gimnazială numărul 2, Grădinița Licurici, Grădinița Zig Zag, grădinița și școala din Poiana, grădinița și școala din Culmea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii