Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fundaţia Fantasio, singurul ofertant Licitaţia pentru organizarea Sărbătorii recoltei şi vinului va fi reluată

ro

30 Jul, 2014 00:00 1825 Marime text
Primăria municipiului Constanţa a organizat, pe 25 iulie, sesiunea de selecţie a ofertelor depuse în vederea atribuirii contractului de finanţare cu fonduri nerambursabile necesare susţinerii evenimentului „Sărbătoarea recoltei şi vinului dobrogean 2014“. Ghinion! A existat un singur ofertant, fapt pentru care se impune reluarea procedurii de selecţie. „Conform prevederilor art. 14, alin. (2) din Legea nr. 350/2005, privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu completările şi modificările ulterioare, care specifică următoarele: «autoritatea finanţatoare trebuie să respecte procedura de selecţie de proiecte în cazul în care există un singur participant», comisia de evaluare nu a mai procedat la deschiderea ofertei depuse de către Fundaţia Fantasio Constanţa şi propune anularea procedurii de selecţie a ofertelor pentru atribuirea contractului de finanţare din fonduri nerambursabile necesare organizării evenimentului «Sărbătoarea recoltei şi vinului dobrogean 2014» şi reluarea acesteia la o dată ulterioară“, anunţă Primăria Constanţa, pe site-ul său.

Hocus, procus, preparatus... Fundaţia Fantasio!

Când şi de ce a fost înfiinţată Fundaţia Fantasio? Pe 25 martie 2005, CJC aproba, în şedinţă ordinară, participarea sa la înfiinţarea Fundaţiei „Fantasio“ Constanţa, prin HCJ 48. Preşedintele său de atunci ocupă şi acum această funcţie, fiind vorba despre Virgil Iosif, fostul director al Teatrului de Stat Constanţa. Ceea ce însă puţini îşi mai aduc aminte este obiectivul acestei fundaţii. Potrivit Articolului 8 al hotărârii mai sus menţionate, Fundaţia „Fantasio“ are drept obiectiv „dezvoltarea unei vieţi culturale - diversificate şi competitive - ca element definitoriu pentru afirmarea identităţii şi a coeziunii sociale în spaţiul cultural dobrogean“.

În anul de graţie 2014, cu greu se poate vorbi despre o cultură constănţeană „efervescentă“, manifestată plenar la nivel de instituţii. Amintim, în sensul acesta, închiderea Muzeului de Artă „Lucian Grigorescu“ din Medgidia, în 2009, reorganizarea haotică a muzeelor constănţene, închiderea revistei de cultură „Tomis“. Fapt pentru care se impune întrebarea: care este, de fapt, menirea acestei fundaţii?
În 2013, Sărbătoarea recoltei şi vinului dobrogean a fost organizată de Consiliul Judeţean Constanţa, Consiliul Judeţean Tulcea, Primăria Constanţa şi Fundaţia „Fantasio“ şi s-a derulat la Pavilionul Expoziţional Constanţa. Tot anul trecut, din cauza condiţiilor meteo, Sărbătoarea recoltei şi vinului dobrogean, programată iniţial în perioada 27 septembrie - 6 octombrie, a fost prelungită până pe 13 octombrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii