Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeile de la şefia deconcentratelor constănţene

ro

14 Jan, 2013 22:43 5343 Marime text
Casa_de_pensii_Carmen_Raducu_02.jpgLa „cârma" companiilor, a autorităţilor naţionale şi a celor mai importante instituţii din judeţ se află bărbaţi. Există, însă, şi instituţii deconcentrate râvnite sau chiar conduse de femei. Este vorba despre instituţii ce ţin mai ales de învăţământ sau de zona socială.

Casa Judeţeană de Pensii Constanţa este condusă, în ultimii ani, de Cristina Samoilă. Aceasta s-ar fi bucurat de-a lungul timpului, se pare, atât de susţinerea social democraţilor, cât şi de cea a democrat liberalilor constănţeni. Dovadă este chiar faptul că, indiferent de guvernările care s-au succedat, Cristina Samoilă asigură şi în prezent conducerea Casei Judeţene de Pensii Constanţa.

Tot o femeie este şi în vârful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa. Liberala Carmen Răducu asigură conducerea interimară a ITM după ce directorul instituţiei, liberalul Eugen Bola, a fost numit prefect al judeţului Constanţa.

deconcentrate_femei_Emilia_Murineanu_01.jpgAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa este condusă, şi acum, de democrat liberala Emilia Murineanu. Asta deşi PDL nu mai este la guvernare de mai bine de jumătate de an. Liberalii constănţeni au sperat ca, odată cu instalarea Cabinetului Ponta II, portofoliul de ministru al Muncii să nu-i mai revină Marianei Câmpeanu şi astfel să-şi pună om la şefia AJOFM. Şi asta în contextul în care ministrul Muncii este, de asemenea, liberal. Totuşi, se pare că PNL nu ar fi renunţat la intenţia de a numi un director al instituţiei constănţene.

Şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional este condusă tot de o femeie. Director executiv al instituţiei subordonate Ministerului Culturii este Magdalena Tiţa, numită în această funcţie în urmă cu câteva luni.

deconcentrate_femei_Adriana_Oprea.jpgTot o femeie ocupă şi postul de inspector şcolar general adjunct. Este vorba despre Adriana Oprea, numită în conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, cu susţinere liberală, după ieşirea de la guvernare a PDL. Adriana Oprea este profesor la Liceul Dimitrie Leonida.

deconcentrate_sorina_plopeanu.jpgNu în ultimul rând, Casa Corpului Didactic este condusă, din toamna anului trecut, de Sorina Plopeanu, până la acel moment profesor de istorie la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. Plopeanu a fost numită în locul Andreei Artagea, care a fost susţinută de PDL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii