Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farcaş dă „vina" pe cei de la ANRMAP Responsabili de licitaţia de la Confort Urban - Corneliu Dida, Laurenţiu Mironescu, Monica Jucan, etc

ro

18 Oct, 2012 01:00 3678 Marime text
fantani_-_Confort_urban_02.jpgDacă Primăria Constanţa a făcut o obişnuinţă din a derula licitaţii publice fără a face cunoscut numele persoanelor responsabile de achiziţii, de parcă se fereşte de răspundere, instituţia subordonată autorităţii locale - SCIL Confort Urban SRL a trecut la rubrica persoanele care au drept de decizie în ceea ce priveşte procedurile de achiziţii, un Consiliu Local demult apus.

La capitolul persoane responsabile cu achiziţia publică angajaţii de la Confort Urban SRL au trecut o componenţă a Consiliului Local Municipal în care apare şi regretatul Corneliu Dida. Mai precis, cei de la Confort Urban SRL i-au făcut responsabili cu achiziţia publică pe membrii Consiliului Local din perioada 2004-2008 reuşind prin aceasta să facă răspunzător şi... un mort, o personalitate a Constanţei care a trecut în nefiinţă pe 15 ianuarie 2008 şi căreia autoritatea locală i-a ridicat o statuie în faţa Spitalului Judeţean. Ridicolul face ca lista cu membrii Consiliului Local Municipal să fie deschisă tocmai de regretatul Corneliu Dida. Desigur inadvertenţele sunt numeroase. Spre exemplu, senatorul Alexandru Mazăre este trecut ca deputat şi desigur majoritatea dintre cei prezenţi în listă nu mai sunt consilieri locali şi nu mai deţin funcţiile precizate în anunţul de licitaţie. Şi ca să întărim cele menţionate vă oferim şi dovada: „Personalul cu atribuţii în ceea ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire (...), Consiliul Local al MunicipiuluiConstanţa cu următoarea componenţă: Corneliu Dida- deputat, Stoica Gheorghe, Alexandru Mazăre - deputat, Dragomir Nicolae Cristinel, Marian Foca, Aurelian Arghir, Felix Stroe, Gheorghe Farcaşiu, Dumitru Calota, Nicolae Bileca, Nicolae Moga, Monica Jucan, Lucian Băluţ, Nurhan Ali, Gabriel Valentin Pîrvulescu, Temur Ibram, Antonella Marinescu, Aurelian Butnaru, Gheorghe Vergil Şerbu - senator, Marin Emil, Tudor Topor, Victor Ilie Rădulescu, Valentin Eugen Şerbanescu, Nădrag Cornelius, Constantin Chirilă, Danuţ Nicuşor Moisoiu, Băsescu Lenuţa Doiniţa, Laurenţiu Mironescu - deputat, Horia Marius Caliminte, Adrian Itu, Tiberiu Nemet", aceasta este trecut în anunţul de licitaţie publică postat de SCIL Confort Urban când vine vorba de Consiliul Local Municipal Constanţa.

Solicitarea a aparţinut ANRMAP

Se datorează aceasta incompetenţei sau neglijenţei în serviciu? Dacă ne-am lua după afirmaţiile directorului SCIL Confort Urban SRL, Viorel Farcaş de „vină" ar fi reprezentanţii ANRMAP. Directorul SCIL Confort Urban a afirmat că a fost conştient de componenţa Consiliului Local trimis, însă reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) au solicitat componenţa Consiliului Local care a votat bugetele pentru asemenea lucrări de reparaţii, iar această formulă a forului decizional a Municipiului, şi nu cea prezentă, era vizată de cerinţele ANRMAP.

Cine îndrăzneşte poate depune oferte...

Cum menţionam anterior licitaţia publică este organizează pentru lucrări de reparaţie la fântânile din staţiunea Mamaia şi din Municipiul Constanţa care s-au defectat şi nu mai funcţionează la parametrii normali, în urma sezonului estival 2012. Valoarea contractului este de 125.400 lei. Agenţii economici care se încumetă să intre într-o licitaţie în care membrii Consiliului Local responsabili cu achiziţia nu există pot depune oferte până pe data de 31 octombrie, ora 12.00, urmând ca în aceeaşi zi la ora 13.00 să aibă loc deschiderea ofertelor iniţiată de SCIL Confort Urban, instituţie subordonată Primăriei Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii