Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fântâna din mijlocul uliţei asfaltate Eternul şi fascinantul sat constănţean, surprins de Google Maps (galerie foto)

ro

26 Jun, 2013 00:00 7688 Marime text
Unele dintre satele constănţene par să rămână încă, în secolul XXI, departe de civilizaţie. Ele surprind printr-un pitoresc aproape trist, reuşind uneori să-i lase pe cei care le calcă uliţele cu gura căscată. Fie că vorbim despre o fântână trântită chiar în mijlocul drumului, fie despre hambarele după model american ce se ridică semeţe în sărăcia judeţului, satele din Constanţa au un farmec aparte. Unic, inconfundabil, autentic. Farmec pe care l-a imortalizat şi Google Maps.
 
La intrarea în satul Ciobăniţa din comuna Mereni este specificat faptul că localitatea este înfrăţită cu Saint-Malo-de-Guersac, o comună din departamentul Loire-Atlantique din Franţa. Satul constănţean are însă, încă de la intrare, o imagine care mai trebuie îmbunătăţită.

În localitatea Dobromir nu drumurile atrag atenţia. Nici, eventual, gropile. Ci copiii care se joacă cu nişte... cutii din carton. Sunt copii pe care sărăcia îi împiedică să se bucure de jucării normale: mingi, biciclete, păpuşi. Fapt pentru care improvizează, apelând la simte cutii de carton.

Copilăria a fost surprinsă de Google Maps şi în comuna Ion Corvin. Este vorba despre un tânăr, în fapt un copil care fie merge, fie se întoarce cu oile de la păscut.
Mediul rural constănţean, etern şi fascinant, surprinde şi în localitatea Murfatlar. Drumul asfaltat se termină, aici, fix înaintea cunoscutului monument rupestru.

Pe principiul nicio zi fără politică, Google Maps a imortalizat şi un sediu de partid. Este vorba despre sediul PP-DD din comuna Valu lui Traian.
O altă imagine din satelit redă hambarul de tip american, din mijlocul lanurilor din... satul Siminoc.
De departe însă imaginea cu cel mai mare impact este cea a fântânii din comuna Oltina. Obiectivul este amplasat fix în mijlocul drumului, al străzii, oamenii, maşinile fiind nevoiţi să o ocolească.
Facem menţiunea că aceste fotografii au fost făcute în 2012.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii