Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Făgădău recunoaște că există o presiune pe Direcția Juridică din Primăria Constanța „Facem o analiză extrem de amănunțită. Am avut multe surprize neplăcute“

ro

31 May, 2019 00:00 1405 Marime text
În cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal de ieri s-a ridicat în discuție, în mai multe rânduri, situația Direcției Juridice din cadrul Primăriei Constanța. La începutul ședinței a făcut-o chiar Cristian Avram, de la Alianța USR PLUS, care le-a cerut consilierilor locali să nu aprobe proiectele 21 - „Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii contractului de asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor Municipiului Constanța prin Primar, Primarului municipiului Constanța, precum și ale Consiliului Local al municipiului Constanța în dosarul civil nr. 262/36/2019 aflat pe rolul Curții de Apel Constanța” și 22 - „Proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 109/2019 privind achiziția serviciilor de consultanță și informare juridică, asistență și reprezentare juridică în legătură cu organizarea, funcționarea, restructurarea și integrarea serviciului public de termoficare în municipiul Constanța”. Cristian Avram a explicat că nu este nevoie de achiziția serviciilor juridice, întrucât Primăria are consilieri juridici și o direcție de specialitate.
 
Când s-a ajuns pe ordinea de zi la proiectul 21, liderul consilierilor PNL din Consiliul Local, Adriana Arghirescu, a făcut la rândul său câteva precizări: „Înțelegem situația dificilă a acestui litigiu, e regretabil, dar cerem desființarea Serviciului Juridic din cadrul Primăriei. Se simte o lipsă de control în acest departament. Înțelegem că suntem în situația asta din cauza unei neexecutări a unei hotărâri de care dumneavoastră nici nu ați știut”.
 

Sunt probleme în cadrul Direcției Juridice din Primăria Constanța?

 
L-am întrebat pe primarul Decebal Făgădău dacă aleșii locali au dreptate și chiar există probleme în cadrul Direcției Juridice din Primărie. Edilul-șef spune că după ce a devenit primar a delegat atribuțiile pe latură juridică Irinei Pânzariu, fost șef al Direcției, actualmente funcționar în cadrul municipalității, cercetată de Comisia de Disciplină și de procurori pentru un litigiu în care Primăria a fost condamnată la plata unor daune în urma unui proces pe care Pânzariu nu l-a gestionat corespunzător. Bașca, litigiul fusese câștigat chiar de părinții fostei directoare.
 
„La nivelul aparatului și la regii erau multe disfuncții. Tocmai de aceea am delegat atribuțiile mergând pe bună-credință. Când am văzut că toate aceste principii sunt încălcate, am făcut ce spune legea: am sesizat comisia de disciplină și organele de cercetare penală. În mod evident, și asupra contractelor de reprezentare facem o analiză extrem de amănunțită. Pentru că sunt spețe diverse. Cu o parte din Biroul Juridic gestionăm activitatea Poliției Locale. Cam toate procesele-verbale emise de Poliție contestate în instanță le câștigă și apărările le fac consilierii juridici. La litigiile de genul celui de astăzi - și nu este singurul - multe surprize am avut. Polaris e unul dintre ele, Caraiman, multe lui Fin.Co.Ge.R.o, multe pe zona de urbanism, unde am sesizat că apărarea municipalității fie nu a existat, fie era pur formală. În afară de aceste litigii unde merg consilierii juridici, avem o procedură aprobată de Consiliul Local, pentru reprezentare juridică. În momentul de față nu am finalizat analiza dosarelor. Avem ședințe săptămânale cu întreg departamentul juridic, iar în acest moment biroul este condus de Fulvia Dinescu”, a comentat primarul Decebal Făgădău.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii