Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Făgădău dă temă de lucru tuturor consilierilor municipali

ro

11 Oct, 2016 00:00 2194 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, vrea profesionalizarea consiliilor de administraţie ale regiilor şi societăţilor subordonate municipalităţii. Profitând de şedinţa de îndată a CLM Constanţa, edilul-şef le-a solicitat consilierilor, indiferent de apartenenţa politică, să identifice profesionişti ce pot fi incluşi în consiliile de administraţie ale regiilor şi societăţilor din subordinea Primăriei Constanţa.
 
„Le-am propus consilierilor locali să căutăm oameni de specialitate care să facă parte din consiliile de administraţie. Un CA la RADET, în momentul de faţă, trebuie să aibă în componenţă un manager, în speţă, un economist, un jurist, un om cu cunoştinţe de specialitate, un reprezentant al Ministerului Finanţelor, aşa cum prevede legea, şi directorul general, astfel încât să existe o corelare între conducerea non-executivă şi cea executivă a Regiei“, a declarat edilul-şef al municipiului Constanţa.
 
Mai mult, Făgădău a anunţat că viitorul nu va aparţine „conservării Regiei şi sistemului de subvenţii“, ci transformării în societăţi comerciale a tuturor regiilor, situaţie impusă de directivele europene şi care va duce la o liberalizare a pieţei.
 
„Pentru a pregăti aceste procese, am propus ca din CA-ul regiilor să facă parte specialişti, pe care nu îi găseşti pe toate drumurile. Am încercat să depolitizez demersul meu, dar, deocamdată, constat că avem parte de o gâlceavă lipsită de rezultat“, a concluzionat Decebal Făgădău.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii