Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exces de bunăvoinţă de la Guvern, în prag de alegeri La Rasova s-au dat bani pentru un sat arondat comunei 23 August

ro

03 Nov, 2014 00:00 1996 Marime text
Coincidenţă sau nu, cu câteva zile înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, Guvernul României a mai găsit bani pentru unele localităţi afectate de calamităţi naturale produse de inundaţii. În prag de alegeri prezidenţiale, la Constanţa au ajuns fonduri pentru unele localităţi din judeţ, în mare parte conduse de primari ce sunt membri ai partidului de guvernământ. Constatarea pagubelor pentru fiecare localitate în parte a fost realizată de Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial al României, 93.750.000 de lei, din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe 2014, au fost alocaţi pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităţilor produse. Prin hotărârea de Guvern semnată de premierul Victor Ponta şi de vicepremierul Liviu Dragnea, din întreaga sumă, 747.000 de lei au fost alocaţi şi pentru câteva localităţi din judeţul Constanţa.

În oraşul Murfatlar, pentru refacerea unui podeţ avariat din satul Siminoc, s-au alocat 216.000 de lei, în timp ce pentru aceeaşi operaţiune, care se va desfăşura în Valu lui Traian, Guvernul a alocat 67.000 de lei. Comuna Saligny a primit 253.000 de lei pentru refacerea unor drumuri locale: 1,07 kilometri de drum la Saligny, 4,67 kilometri de pe raza localităţii Ştefan cel Mare şi 560 de metri de drum din Făclia.

 Comuna Rasova are o nouă alcătuire?

 Comuna Rasova, o altă localitate aflată în calea apelor, a primit 211.000 de lei pentru refacerea a 3,2 kilometri de drumuri din satul Rasova şi a altor 2,33 de kilometri din satul Dulceşti (!). Numai că satul Dulceşti nu este arondat comunei Rasova, ci comunei 23 August. „S-au alocat bani de la Guvern pentru drumurile distruse de inundaţii şi pentru comuna Rasova? Când?“, a replicat primarul comunei Rasova, Dorel Alexandru. „Dar comuna Rasova nu are niciun sat Dulceşti în alcătuire. Comuna pe care o reprezint este formată doar din localităţile Rasova şi Cochirleni“, a declarat primarul Dorel Alexandru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii