Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment dedicat României Locuitorii comunei Saraiu au marcat Marea Unire (galerie foto)

ro

03 Dec, 2018 17:34 2439 Marime text

Primăria  Saraiu a sărbătorit  azi, 3 decembrie,  alături de locuitorii comunei, precum și localnicii plecați pe alte meleaguri din țară sau din străinătate, Centenarul Marii Uniri, printr-un eveniment omagial exceptional.

Sub genericul ,,România 100", în cadrul evenimentului artistic desfășurat la Caminul Cultural Saraiu, s-au desfășurat mai multe evenimente istorice, socio-culturale și religioase.

În programul evenimentului au fost incluse o serie de momente de înaltă simtire românească:  depunere de coroane la monumentul eroilor , pomenirea eroilor comunei, evocarea unirii Bucovinei cu România și a actului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, precum și momente cultural-artistice, patriotice și istorice.

"În cadrul manifestărilor, un punct distinct l-a constituit  festivitatea de semnare a acordurilor de înfrățire și a parteneriatelor de colaborare dintre comuna Saraiu și o serie de Iocalități românești din Republica Moldova", a menționat primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia.

"100 de ani de la Marea Unire, 100 de ani de istorie a poporului român. Alături de primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, am participat la evenimentele organizate cu ocazia Centenarului, în această localitate. Mă bucur că dobrogenii nu își uită trecutul și îşi cinstesc strămoșii. Este o onoare să fiu prezent în mijlocul comunității pe care o reprezint, mai ales cu un prilej atât de special. Numai cu eforturi comune, respect pentru trecut dar și dragoste pentru acest neam putem să construim o societate cu care generațiile viitoare să se mândrească. La mulți ani românilor de pretutindeni", a declarat președintele Consiliului Județean Constanța Horia Marius Țuțuianu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii