Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment cultural Elevii din Cumpăna, alături de aleşii locali, au celebrat naşterea Luceafărului poeziei româneşti (galerie foto)

ro

16 Jan, 2020 00:00 2617 Marime text
 
Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna, în colaborare cu Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpăna, au celebrat, ieri, 15 ianuarie, 170 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti şi zece ani de la marcarea „Zilei Culturii Naţionale”.
 
Spectacolul a fost oferit de elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, care au fost pregătiţi de prof. Daniela Constantinescu. Un grup de 10 copii acompaniaţi la pian de Ioana Grigoraş, elevă în clasa a VI, au interpretat poezii mai puţin cunoscute publicului larg, fragmente din scrisorile lui Eminescu pentru Veronica Micle, precum şi din corespondenţa dintre Ion Creangă şi Eminescu.
 
Pe scenă au mai evoluat grupul vocal instrumental „Folk Trotter” şi balerinele Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu” Cumpăna. Fosta elevă a Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cristiana-Rodica Marin, elevă acum în clasa a XI-a la Liceul de Arte „Regina Maria” din Constanţa, a prezentat în cadrul acestei manifestări ultima sa lucrare. Este vorba de o pictură acrilică ce-l reprezintă pe poetul naţional Mihai Eminescu.
 
De asemenea, în cadrul acestui eveniment, profesorul Ion I. Moiceanu şi-a lansat cartea „Personalităţi marcante şi evenimente memorabile din istoria adevărată a poporului român”.  
La eveniment au participat Daniela Vlădescu, directorul general al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa, Ștefan Pleşoianu, de la Biblioteca Judeţeana „I. N. Roman” Constanţa, Costache Tudor, de la director revista Agora, Stoica Lascu - profesor universitar, Ion Dan Voicu - realizator emisiuni radio. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii