Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Etapa națională a „Sesiunii de Comunicări Științifice la disciplina geografie”, găzduită de Cumpăna, la final. Mariana Gâju „Mulțumesc tuturor pentru implicare. Suntem o mare familie" (galerie foto)

ro

11 Jul, 2018 16:20 2243 Marime text
Campusul Școlar din comuna Cumpăna, a găzduit în perioada 8-11 iulie 2018, etapa națională a „Sesiunii de Comunicări Științifice ale elevilor din clasele liceale la disciplina geografie”.

La această competiție au participat 114 elevi și 57 de cadre didactice din 37 de județe ale României.

Astăzi 11 iulie în cadrul Campusului Scolar al Liceului Tehnologic Nicolae Dumitrescu are loc festivitatea de premiere a elevilor participanți la acest concurs. 

Printre cei prezenți la eveniment se numără și Ecaterina Andronescu - fost ministru al Educatiei, Elena Frâncu - fost director la Direcției Județene de tineret și sport, Cristina Samoilă - directorul Casei Județene de Pensii Constanța, Mihaela Ristea - director adjunct al DGASPC Constanța, consilieri locali din Cumpăna, dar și alți zeci de invitați. 

Premierea a început cu intonarea imnului de stat. Primarul Mariana Gâju a precizat că la concurs au participat elevii din 37 de județe ale țării. 

”La Cumpăna suntem o echipă. Ne dorim să câștigăm mereu. Și iată că acum iar am câștigat. La Cumpăna sunt prezenți cei mai buni dascăli și copii din țară la disciplina geografie. Acesta este câstigul comunei Cumpăna. Mulțumim membrilor comisiei de evaluare a acestui concurs. Alături de noi se află și reprezentați ai ISJ Constanța" le-a transmis tuturor primarul Mariana Gâju. 

"Cea mai mare bucurie pentru mine a fost să am lângă mine omul educației, omul care și-a dat acordul ridicării acestui campus școlar, care a fost aici când s-a pus piatra de temelie și când a fost inaugurat. Am rugat-o să vină la noi, la Cumpăna, la acest important eveniment de premiere a concursului național. Este ministrul Ecarerina Andronescu. La Cumpăna, în această perioada ați muncit. Cred că niciodată nu e prea multă muncă când este vorba despre copii" a mai adăugat Mariana Gâju.

Despre importanța acestui eveniment a vorbit și fostul ministru al educației Ecaterina Andronescu.

"Este un moment important pentru mine să ajung la acest eveniment. Cea mai mare bucurie pentru un profesor este să vadă cum elevul său crește și evoluează. Am venit la Cumpăna din respect pentru dascăli, elevi și disciplina geografie. Am mai venit la acest eveniment pentru memoria fostului meu profesor de gegrafie din liceu. Azi, iată, vorbim de încununarea muncii elevilor și profesorilor. Când am venit pentru prima dată la Cumpăna, când a fost pusă piatră de temelie a campusului,  aici nu era nimic. Azi ne aflăm într-un campus școlar frumos care va avea un viitor frumos" a menționat Ecaterina Andronescu. ”Voi, dragi profesori, sunteți cei care care țineți aprinsă lumina în inimile și sufletele elevilor" a mai adăugat Ecaterina Andronescu.

La îndemnul Ecaterinei Andronescu, elevii prezenți i-au aplaudat în picioare pe profesorii îndrumători. 

Din partea primăriei Cumăana, diplome au primit toți profesorii implicați în desfășurarea concursului național „Sesiunea de Comunicări Științifice ale elevilor din clasele liceale la disciplina geografie”: Steluța Dan, Marian Ene, Alina Elena Dumitrașcu, dar și Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu a primit buchetul de flori, oferit de Primăria Cumpăna, însă a ținut să împartă florile primite doamnelor prezente. 

Este pentru prima dată când acest concurs se desfășoară în mediul rural.

Reprezentanții comisiei de concurs au apreciat calitatea lucrărilor prezentate de elevii participanți.

"Concursul a fost un succes. S-a muncit mult în aceste trei zile. Mulțumim gazdelor și doamnei primar. Vă urez mult succes în continuare" a punctat prof. Steluța Dan.


Aceasta a menționat că lucrările ar trebui citite de consilierii locali din localitățile de unde provin concurenții, pentru că vor descoperi lucruri și propuneri interesante.

Pentru munca depusă, toți concurenții au primi diplome de participare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii