Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial. Contractul de reabilitare a clădirii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța a fost reziliat

ro

10 May, 2021 13:25 3303 Marime text

 
  • Contractul în valoare de 13 milioane de lei, de reabilitare a clădirii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, co-finanţat din Fonduri Structurale prin Programul Operaţional Regional 2014-2020  a fost reziliat
  • În următoarea perioadă, CJC va demara o nouă licitație pentru desemnarea unui alt constructor în vederea continuării proiectului

A fost reziliat contractul în valoare de 13 milioane de lei, de proiectare și reabilitare a clădirii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, co-finanţat din Fonduri Structurale prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Vicepreședintele CJ, Petre Enciu a confirmat pentru ZIUA de Constanța rezilierea de drept a contractului cu societatea  Actaeon Invest SRL.

Lucrările de reabilitare au fost stopate în faza de proiectare, din cauza deficiențelor dar și al refuzului câștigătorului licitației de a mai continua derularea proiectului.

Societatea din Brașov a cerut Consiliului Județean o nouă evaluare financiară, însă administrația județeană a refuzat.

În următoarea perioadă, CJC va demara o nouă licitație pentru desemnarea unui alt constructor în vederea continuării proiectului, însă este greu de crezut ca lucrările vor putea fi finalizate în acest mandat.

Istoric clădire MINAC

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanța are o istorie de peste o sută de ani, perioadă ce poate fi împărțită în trei mari etape: perioada 1878 – 1957 – cea mai tulbure; apoi, 1957 – 1977 şi, în sfârşit, din 1977 până în prezent.

Pe 25 decembrie 1977, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanța s-a mutat în clădirea din Piața Ovidiu, care inițal a adăpostit Primăria Constanța.

Potrivit site-ului MINAC, spațiul expozițional ocupă trei nivele: parter, etajul I şi etajul II. La parter sunt amenajate două săli de Tezaur; etajul I cuprinde, cronologic, istoria veche şi medievală a Dobrogei; la etajul II continuă istoria modernă şi, de asemenea, sunt amenajate câteva expoziţii tematice.

Mai multe detalii aflați în ediția de mâine a cotidianului ZIUA de Constanța.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii