Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eroii neamului, cinstiţi la Cernavodă, de Ziua Armatei

ro

26 Oct, 2015 00:00 2995 Marime text


Toate instituţiile publice din Cernavodă, în frunte cu Primăria şi Consiliul Local, s-au mobilizat, la sfârşitul săptămânii trecute, astfel încât şi în acest an să fie omagiată data de 25 octombrie 1944, ziua în care nordul Transilvaniei a revenit României.

În cadrul ceremonialului militar şi religios pentru marcarea „Zilei Armatei României“ s-au sărbătorit 71 de ani de la victoria finală, din 25 octombrie 1944, care a adus eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupaţia horthystă.
 
La evenimentul care a avut loc la Monumentul Eroilor din Parcul Central al oraşului au participat oficialităţi locale, reprezentanţi ai administraţiei locale, ai formaţiunilor politice, ai unităţilor militare, cadre în rezervă, dar şi veterani de război.
 
Duminică, de la ora 9.00, imnul României a răsunat în difuzoare, dar şi în piepturile celor prezenţi pentru a cinsti memoria eroilor căzuţi pe fronturile de luptă. La evenimentul prilejuit de Ziua Armatei Române au participat, alături de oficialităţile administraţiei locale, militari, veterani de război, poliţişti şi agenţi economici. 
 
Ieri, Monumentul Eroilor din Parcul Central al oraşului s-a umplut de coroane de flori şi de gânduri pentru cei care s-au jertfit pentru neamul românesc. În cinstea eroilor, au depus coarne toate autorităţile locale, formaţiunile politice locale, agenţii economici şi, nu în ultimul rând, elevii din Cernavodă. Fanfara Axiopolis a deschis ceremonialul, urmând discursurile autorităţilor şi ale veteranilor de război. Un sobor de preoţi a participat la pomenirea ostaşilor-eroi printr-o slujbă religioasă. Reprezentanţii subunităţilor militare din Cernavodă au defilat apoi pe aleea pietonală a Centrului Civic al localităţii.
 
„La noi este o sărbătoare tradiţională. În fiecare an cinstim acest moment şi, aşa puţini câţi sunt, avem militarii noştri în zonă, la depozitul militar de la Hinog şi la apărarea Centralei. De asemenea, sunt alături de noi jandarmii, pompierii şi marinarii“, a declarat primarul oraşului Cernavodă, Gheorghe Hânsă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii