Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii solicită alocarea de fonduri pentru transportul gratuit! Consiliul Județean Constanța tace mîlc!

ro

21 Jun, 2021 00:00 1735 Marime text
  • Asociația Elevilor din Constanța solicită Consiliului Județean să acorde bani în buget pentru transportul elevilor
  • Consiliului Județean Constanța se reunește pe 23 iunie în ședință ordinară
  • Pe ordinea de zi este prevăzut un proiect de rectificare bugetară, care însă nu prevede acordarea de fonduri pentru transportul județean gratuit al elevilor
  • Elevii solicită să fie realizată o rectificare bugetară de urgență pentru a acorda fonduri pentru transportul gratuit, astfel încât să nu se mai încalce legea
 

 
Asociația Elevilor din Constanța solicită Consiliului Județean să acorde bani în buget pentru transportul elevilor la următoarea rectificare bugetară și să stopeze starea de ilegalitate în care se află încă de la începutul lunii noiembrie.

Consiliului Județean Constanța se reunește pe 23 iunie în ședință ordinară. Pe ordinea de zi este prevăzut un proiect de rectificare bugetară, care însă nu prevede acordarea de fonduri pentru transportul județean gratuit al elevilor, vezi secțiunea “documente”.
 
Deși gratuitatea transportului județean este prevăzută în Legea Educației Naționale 1/2011 la art. 84 alin. (1) încă din luna noiembrie, legea nu a fost pusă în aplicare, nefiind încheiate contractele de serviciu public și fiind astfel încălcat dreptul elevilor pe tot parcursul anului școlar – susțin reprezentanții elevilor din județul Constanța.
 
În acest sens, aceștia solicită să fie realizată o rectificare bugetară de urgență pentru a acorda fonduri pentru transportul gratuit al elevilor, astfel încât să nu se mai încalce legea.
 
În discuția avută cu inspectorul școlar General, Sorin Mihai, acesta a afirmat faptul că se calculează la momentul actual sumele necesare unei rectificări bugetare, mai susține reprezentanții elevilor.
 
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Protest al elevilor din Constanța, față de intenția guvernului de a elimina transportul gratuit

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii