Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eforturi de identificare şi destructurare a reţelelor de trafic Zeci de consumatori de canabis, etnobotanice şi ecstasy primesc consiliere în Centrul Antidrog Constanţa

ro

04 Nov, 2017 00:00 1855 Marime text
Prefectul judeţului Constanţa, Ioan Albu, a participat la şedinţa grupului de lucru antidrog prilejuită de apariţia tot mai frecventă în spaţiul public a mai multor imagini cu persoane tinere despre care se presupune că ar fi consumatoare de droguri. Cu acest prilej, s-a realizat informarea tuturor membrilor grupului de lucru cu privire la situaţia operativă actuală şi au fost stabilite câteva direcţii de acţiune.
 
Reprezentantul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa a prezentat un material cu privire la problematica drogurilor în judeţul Constanţa. În prezent, la nivelul Centrului se află în asistenţă integrată (medicală, psihologică şi socială) 61 de beneficiari, principalele substanţe de consum fiind canabisul, etnobotanicele şi ecstasy-ul.
 
Astfel, s-a dispus intensificarea activităţilor de informare cu privire la riscurile consumului de droguri, atragerea persoanelor supuse la risc sau consumatoare de droguri către serviciile de asistenţă integrată şi informarea de urgenţă a grupului de lucru de către UPU şi Secţia de Psihiatrie Palazu Mare cu privire la prezenţa unor noi substanţe psihoactive periculoase la persoanele consumatoare care ajung în cele două secţii. În acelaşi timp, se vor intensifica eforturile de identificare şi destructurare a reţelelor de trafic de droguri.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii