Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eforie ar putea deveni staţiune turistică de interes naţional Primarul Brăiloiu a obţinut finanţare nerambursabilă pentru reabilitarea promenadei şi pentru realizarea unui parc (Galerie foto)

ro

15 May, 2012 00:00 1975 Marime text
Eforieproiecte-OvidiuBrailoiu.jpgAdministraţia publică locală din Eforie a aflat, printr-o adresă de la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est, că două dintre proiectele depuse anul trecut au fost acceptate şi vor primi finanţare nerambursabilă. Anunţul a fost făcut ieri de primarul Ovidiu Brăiloiu, care a menţionat că este vorba despre refacerea aleii de promenadă din Eforie Nord şi de amenajarea unui parc de recreere în zona Cazino, în Eforie Sud.

Edilul-şef al precizat că, în lunile ce urmează, cele două proiecte vor fi în faza de documentare şi în cea premergătoare organizării licitaţiilor, dar că speră ca în septembrie să demareze lucrările. Proiectele, la care administraţia locală Eforie lucra de câţiva ani, au drept obiectiv promovarea patrimoniului turistic şi cultural al oraşului Eforie.

În ceea ce priveşte proiectul de refacere a aleii de promenadă din Eforie Nord, trebuie menţionat că, potrivit declaraţiilor primarului Ovidiu Brăiloiu, vor fi realizate trei puncte de belvedere, se vor schimba pavimentul, balustradele şi băncuţele şi va fi plantat material dendrologic.

Despre proiectul privind parcul din Eforie Sud, şeful administraţiei publice locale a declarat că durata de realizare a acestuia este de 14 luni, iar valoarea este de 30 de miliarde de lei vechi. „Este un semnal pozitiv pentru oraşul nostru. Sunt bani aduşi în Eforie. Avem în continuare proiecte de reabilitare a infrastructurii turistice, sunt proiecte necesare pentru atragerea turiştilor şi pentru prelungirea sezonului", a afirmat Ovidiu Brăiloiu.

Interesant de remarcat este că, aşa cum a declarat edilul-şef, oraşul Eforie ar putea deveni staţiune: „Sperăm ca, în curând, cât mai curând posibil, să fie emisă hotărârea de Guvern prin care Eforie să fie declarată staţiune balneară de interes naţional", a menţionat Brăiloiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii