Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

E ședință de Consiliul Local. Primarul Chițac propune supraimpozitarea unor proprietăți deținute de persoane importante din mediul de afaceri constănțean

ro

24 Dec, 2020 00:00 1811 Marime text
  • O nouă ședință a Consilului Local Municipal va avea loc luni, pe 28 decembrie
  • Pe ordinea de zi se regăsesc mai multe proiecte de hotărâre, printre care și cele privind supraimpozitarea unor proprietăți deținute de persoane juridice importante din mediul de afaceri local
  • La propunerea primarului Vergil Chițac, în calitate de inițiator, aleșii locali vor avea de aprobat, majorarea cu 300% până la 400% a unor proprietăți din municipiu lăsate în paragină
 
O nouă ședință a Consilului Local Municipal va avea loc luni, pe 28 decembrie.
Pe ordinea de zi se regăsesc mai multe proiecte de hotărâre, printre care și cele privind supraimpozitarea unor proprietăți deținute de persoane juridice importante din mediul de afaceri local.
Astfel, la propunerea primarului Vergil Chițac, în calitate de inițiator, aleșii locali vor avea de aprobat, majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2020, pentru imobilul situat în municipiul Constanța, str. Dianei nr. 1, actuala Gheorghe Dumitrașcu, proprietatea SC Vega Turism SA, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită; majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2020, pentru imobilul situat în municipiul Constanța, stațiunea ”Mamaia”-discotecă  piscină și castel, proprietatea SC Light System SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită; majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2020, pentru imobilul situat în Constanța, str. Nicolae Titulescu nr. 7, proprietatea SC Consal Trade SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită, resprctiv majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2020, pentru imobilul situat în municipiul Constanța, str. Nicolae Titulescu nr. 9, proprietatea SC DGN-ROMAG SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită, vezi secțiunea "documente".
 
Imobilele supraimpozitate aparțin unor oameni de afaceri importanți ai urbei, cum ar fi: Gabriel Comănescu, George Duşu sau Constantin Chiceanu.
 
În ceea ce privește, Palatul Regal din Mamaia, acesta este deţinut de SC Light System SRL, firmă înființată în anul 2001.
 
Ulterior, în 2003, după schimbarea sediului social de pe Bulevardul Magheru nr. 7, la malul mării, societatea  a dobândit un nou acționariat.
Unul dintre noii asociați din 2003 este Radoway Limited, o societate cu sediul social în Cipru. În 2005, alături de Radoway Limited, în Light System mai apar doi noi asociați: Mastertrade Group Ltd, o societate cu sediul social în Marea Britanie și SC Cofigen SA, o societate cu sediul social în Elveția.
 
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii