Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După insolvenţă, urmează lichidarea Se alege praful de SRL-ul Consiliului Judeţean Constanţa

ro

30 Sep, 2014 00:00 3517 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) dezbate, în şedinţa ordinară de vineri, un proiect de hotărâre privind aprobarea dizolvării şi lichidării SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL. În aceeaşi şedinţă, aleşii judeţeni vor supune votului şi proiectul privind încetarea dreptului de administrare al DPPJ asupra imobilului Bloc L4, situat în municipiul Constanţa, aleea Magnoliei nr. 2, proprietate publică a judeţului Constanţa.
Dizolvarea şi lichidarea SRL-ului Consiliului Judeţean Constanţa vin la scurt timp după ce vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir anunţa că DPPJ a intrat în insolvenţă. Mai exact, în şedinţa CJC din 31 iulie, Dragomir explica: „Este în reorganizare judiciară (n.r. DPPJ).

Avem administrator judiciar. Practic, activitatea se diminuează, pentru că nu mai e de actualitate“. „Activitatea era de reabilitare a tuturor obiectivelor culturale, sociale pe care le-am avut în administrare de la autorităţile locale şi acum se închide, practic, activitatea (n.r. SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL), şi-a atins obiectivul. Acum trebuie să finalizăm ce mai avem de finalizat, numai că obiectul de activitate este din ce în ce mai mic. Chiar şi sumele alocate din buget pentru DPPJ au fost din ce în ce mai mici anul acesta“, mai spunea vicepreşedintele instituţiei. La momentul respectiv, Cristinel Dragomir, care, în prezent, exercită şi atribuţiile de preşedinte al CJC, menţiona că următorul pas în ceea ce priveşte soarta DPPJ va fi revenirea SRL-ului la statutul de serviciu de gospodărire comunală: „Pentru toate obiectivele, pe măsură ce se finalizează, încetează administrarea către noi, iar DPPJ-ul îşi diminuează capitalul social cu suma investiţiei respective, astfel încât să ajungă doar un simplu serviciu de gospodărire comunală, aşa cum era înainte“. Întrebat când anume se va întâmpla asta, Cristinel Dragomir declara că „într-un an, doi, atunci când se finalizează toate investiţiile“.

Iată însă că CJC va discuta chiar în şedinţa ordinară a lunii octombrie despre dizolvarea şi lichidarea propriului SRL.

Amintim că SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, societate de interes judeţean cu personalitate juridică, a fost înfiinţată în subordinea CJC printr-o hotărâre a CJC din ianuarie 2004. SRL-ul se află însă în etapa de reorganizare judiciară încă din 2011.

Nu mai puţin important, reamintim că SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL este condus de Ionuţ Clipea.

În contextul şedinţei CJC din luna iulie a acestui an, consilierii au aprobat o hotărâre privind „preluarea unor imobile din gestiunea SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa şi predarea lor către consiliile locale respective“. Era vorba, aşa cum se menţiona în hotărâre, despre cămine culturale, despre grădiniţe şi dispensare din Tuzla, Saligny, Dobromir, Lipniţa, Cobadin, Cerchezu, Saraiu, Pantelimon, Ostrov, Negru Vodă, Topalu, Fântânele, Bărăganu, Rasova, Ion Corvin, Ciocârlia, Comana şi Deleni. Nu mai puţin important, hotărârea CJC făcea referire şi la Teatrul de Vară Mamaia. Aceste bunuri imobile au trecut în gestiunea SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL în perioada 2009-2012, cu excepţia clădirii în care funcţionează Teatrul de Vară Mamaia, ce a fost preluată în 2014.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii