Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce „a bătut la mai multe porţi“ Comuna Topalu a primit o brumă de bani pentru reabilitarea şcolii generale

ro

30 Jul, 2014 00:00 1814 Marime text
Situată într-o zonă binecuvântată de natură, pe malul Dunării, în vecinătatea fostei Cetăţi Capidava, comuna Topalu este una dintre cele mai frumoase localităţi de pe malul fluviului. Dar frumuseţea cadrului natural este întregit mai ales de investiţiile pe care autoritatea locală le-a dezvoltat aici. De mai multă vreme, un proiect de interes nu doar pentru comunitatea locală, cât şi pentru judeţul Constanţa şi pentru turiştii care tranzitează zona îl reprezintă amenajarea Cetăţii Capidava. „Din păcate, acest proiect de interes este ţinut pe loc din cauza procedurilor de licitaţie. Mai bine zis, contestaţiile făcute de participanţi sunt cele care ţin lucrările pe loc şi ne împiedică să ne dezvoltăm aşa cum ar trebui“, a declarat primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat.
Acesta ne-a spus că face tot ceea ce poate pentru ca localitatea în fruntea căreia se află să înflorească, aşa cum îi stă bine unei localităţi europene. După amenajarea spaţiului din faţa noului sediu al Primăriei, clădirea este înfrumuseţată de un parc animat de sclipirile de apă ale unei fântâni arteziene. „A devenit un centru de comună unde oamenii se întâlnesc, discută, se destind. De aceea, am montat şi câteva bănci, astfel încât localnicii să poată sta confortabil, bucurându-se de privelişte“, a declarat gospodarul-şef Gheorghe Murat. Astfel, zona a fost pavată şi au fost plantaţi arbori şi arbuşti ornamentali. Pentru parcul care se întinde pe o suprafaţă de 700 de metri pătraţi, a fost investită suma de 30.000 de euro, din bugetul local. Şeful autorităţii locale a declarat că este mulţumit de lucrare. „Este un parc foarte frumos, un lucru deosebit pentru comuna noastră, o lucrare cu care ne mândrim“, a precizat primarul Gheorghe Murat. Tocmai de aceea, gospodarul-şef spune că nu se opreşte aici: „Avem în proiect amenajarea unui alt parc, de această dată în faţa Căminului Cultural. Şi acesta va fi la fel, sau poate chiar mai frumos decât celălalt“, a mai spus primarul.
Şi pentru că este vară, iar copiii sunt în vacanţă, administraţia publică a decis că este vremea pentru desfăşurarea unei alte lucrări importante: reabilitarea clădirii şcolii generale din localitate. „De mai mult timp ne confruntam cu o situaţie nefericită: acoperişul se stricase şi ploua în clase. Ne-am străduit mai multă vreme să facem rost de bani pentru această lucrare. Am «bătut la porţile» Ministerului Educaţiei, ale Ministerului Dezvoltării Rurale, ale Consiliului Judeţean şi abia acum am primit o sumă destul de mică de bani, dar reuşim să acoperim o parte din cheltuieli. Ulterior, vom face şi o igienizare a şcolii, reparaţii, zugrăveli. De altfel, igienizări se fac şi în comună, lunar, cei care primesc ajutorul social sunt responsabili de acest segment“, a conchis primarul Gheorghe Murat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii