Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DSP şi DSV, controale în tandem la unităţile care depozitează şi comercializează carne de porc

ro

19 Dec, 2019 00:00 2053 Marime text

Direcţia Sanitară Veterinară Constanţa a efectuat controale la unităţile care depozitează şi comercializează carne de porc în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă. Acţiunile au fost demarate în scopul prevenirii toxiinfecţiilor alimentare a declarat în cadrul Colegiului Prefectural, reprezentantul instituţiei, medicul Ion Ţonea.


El a spus că de la sfârşitul lunii trecute şi până în prezent au fost efectuate peste 200 de controale la agenţii economici şi au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 185 de mii de lei. În municipiul Constanţa sunt 7 centre unde se poate efectua examenul trichineloscopic, iar în judeţ există alte 31 de locaţii de acest gen. Medicii veterinari recomandă celor care sacrifică porci în gospodărie să testeze carnea înainte de a o consuma pentru evitarea îmbolnăvirilor.


Şi Serviciul de Control în Sănătate Publică al Direcţiei de Sănătate Publică va desfăşura verificări în carmangerii, laboratoare de cofetărie şi patiserie, unităţi de alimentaţie publică şi hoteluri. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa au declarat în Colegiul Prefectural că se vor verifica existenţa apei curente şi a celei calde în unităţi, condiţiile igienico-sanitare, organizarea şi respectarea circuitelor funcţionale. Dacă se vor identifica neconformităţi se vor aplica sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile legale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii