Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dreptul de administrare al Ministerului Dezvoltării asupra imobilului încetează Cazinoul revine la administraţia Mazăre

ro

14 Mar, 2013 00:00 1301 Marime text
Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de ieri a fost inclus un memorandum cu tema „Constatarea încetării dreptului de administrare al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice asupra imobilului-teren şi construcţie «Cazino Constanţa», aparţinând domeniului privat al Municipiului Constanţa şi aflat în administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanţa”.

Asta înseamnă că imobilul, preluat pe 31 august 2011 de minister de la Consiliul Local Constanţa, va reveni la municipalitate.
Amintim că, în maximum un an de la data preluării de către minister, Cazinoul trebuia să fie reabilitat. Invocând însă lipsa de fonduri, ministerul a anunţat, în toamna anului trecut, că a decis ca imobilul să fie transferat înapoi la administraţia Mazăre. Cu alte cuvinte, „această fată bătrână”, aşa cum numea primarul Radu Mazăre clădirea pe care se arăta dispus să o dea contra sumei de 1 leu oricui se va arăta interesat să o reabiliteze, revine acolo unde-i este locul. Fără a fi fost însă reabilitată, ce-i drept.
În urmă cu o săptămână, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a anunţat că autorităţile constănţene au reuşit să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea Cazinoului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii