Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragobetele, sărbătorit româneşte la Cumpăna Spectacol de muzică populară, pe scena Casei de Cultură din comună

ro

25 Feb, 2016 00:00 2666 Marime text

 
Locuitorii din Cumpăna au arătat că ştiu să sărbătorească dragostea, şi nu oricând, ci de sărbătoarea Dragobetelui. Administraţia locală condusă de Mariana Gâju a organizat, ieri, spectacolul intitulat „De Dragobete - Iubeşte Româneşte!“. Astfel, pe scena Casei de Cultură din Cumpăna au urcat ansamblurile „Româncuţa“ şi „Muguraşii Cumpenei“. De asemenea, au mai evoluat soliştii Cătălin Câmpanu şi Ştefania Luzinschi, dar şi dansatori şi balerini ai Şcolii de dans „Laura Bogorodea“ şi ai Şcolii de balet „Nicolae Spirescu“. 
 
Prezentatorul evenimentului, Andrei Câmpanu, a interpretat pentru cei prezenţi melodia „Cui nu-i place dragostea?“. Mai mult, ca o surpriză (momentul nu era inclus în program), membrii ansamblului „Speranţa“, format din persoane cu dizabilităţi, au urcat pe scenă şi au dansat pe melodii folclorice româneşti, chiar în deschiderea evenimentului. 
 
De la manifestare a lipsit însă primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, care nu a putut lua parte la festivitate deoarece, în această perioadă, se află la Bruxelles. Totuşi, şefa administraţiei publice locale le-a transmis un mesaj locuitorilor comunei. 
 

„Astăzi, de ziua Dragobetelui, vă spun la mulţi ani, să fiţi iubiţi! Dragobetele reprezintă unul dintre cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român. Un prilej de bucurie şi bunăstare, care aduce gospodarului un an îmbelşugat. Vă doresc să aveţi parte de multă iubire, linişte, pace sufletească alături de cei dragi! Să vă bucuraţi, dragii mei, de primăvara care va veni şi să aveţi multă sănătate! Profitaţi din plin de sărbătoarea bunei dispoziţii!“, au fost urările adresate în direct, prin telefon, de la Bruxelles, de primarul ec. Mariana Gâju.

 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii