Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar pentru o „plata nelegală“ a ediţiei de anul trecut O nouă Sărbătoare a Recoltei, marca Fundaţia Fantasio (galerie foto)

ro

27 Sep, 2014 00:00 2759 Marime text
Deşi vremea nu a fost tocmai de partea organizatorilor, Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean a început ieri. Organizarea aparţine tot Fundaţiei Fanatsio, organism care are în grijă Pavilionul Expoziţional Constanţa. În prezenţa oficialităţilor, Înaltpresfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ţinut o slujbă de Tedeum în care a mulţumit divinităţii pentru roadele bogate culese în acest an.

Cu gândul la Nicuşor

De la evenimentul care s-a desfăşurat şi în acest an la Pavilionul Expoziţional Constanţa nu a lipsit primarul Radu Mazăre, care a ţinut să le ureze constănţenilor sănătate, dar şi preşedintelui suspendat al CJC, Nicuşor Constantinescu: „Vreau să vă transmit tuturor sănătate. Şi vreau să mai transmit cuiva sănătate: prietenului meu bun, Nicuşor Constantinescu, care a ţinut foarte mult să facă acest târg şi cel care mă suna an de an să vin şi eu. «Hai, mă, Radule, că sunt producătorii, hai, mă, Radule, că sunt constănţenii...». Aşa că hai să îi urăm cu toţii sănătate, că se chinuie acolo unde este peste mări şi oceane tratându-se de o boală cumplită pe care nu doresc să o aibă nimeni în viaţa asta“, a declarat Radu Mazăre, la sfârşitul cuvântării sale. Şi ÎPS Teodosie s-a rugat, la finalul slujbei, pentru organizatorii evenimentului, pentru conducătorii acestui oraş, „pentru primarul Constanţei, Radu Mazăre şi pentru preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu“. Întrebat dacă a văzut ultimele imagini care îl înfăţişează pe Nicuşor Constantinescu în America, cele din interviul acordat postului România TV, în care pare că a mai luat în greutate, Mazăre a replicat: „Ce înseamnă împlinit? Eu-s doctor? Şi când ai ciroza şi se umflă burta te împlineşti. L-aţi văzut cu furtunul în burtă, l-aţi văzut şi cu pamperşii, l-aţi văzut şi pe doctor când a zis ca are infecţie, ce vă transmit și eu. Dacă-l urci în avion şi punga de puroi din burtă explodează, cine răspunde şi cine plăteşte? Procurorii români?“.

Radu Mazăre - „Nu poţi în viaţă să le ştii pe toate“

Pe ritmuri de fanfară, tineri îmbrăcaţi în costume populare au făcut animaţie la eveniment. În hora lor s-a prins şi Radu Mazăre, deşi paşii nu i-au ieşit prea convingător. „Mama a fost în ansamblul de muzică populară, dar nu a reuşit să mă înveţe. N-am prins-o decât pe asta cu Samba, cu greceasca. Nu poţi în viaţă să le ştii pe toate. De-aia nici nu călăresc. Fac foarte multe sporturi, dar nu poţi să le faci pe toate“, a declarat Mazăre.
Oameni din diverse zone ale ţării, îmbrăcaţi în frumosul port popular, au venit aproape de primar, pentru a face o fotografie împreună.

Cristinel Dragomir, incognito?

Şi vicepreşedintele CJC, Cristian Gheorghe Darie, a luat cuvântul după deschiderea făcută de edilul-şef al Constanţei, însă Cristinel Dragomir, vicele învestit cu atribuţiuni de preşedinte în cadrul Consiliului Judeţean, a stat retras, mai ferit de ochii presei şi ai lumii. Deşi apare ca fiind partener al evenimentului, preşedintele CJ Tulcea nu a adresat niciun cuvânt în deschidere. Printre cei prezenţi am putut să îl vedem şi pe senatorul Alexandru Mazăre, dar şi pe câţiva reprezentanţi ai primăriilor de pe raza judeţului Constanţa.

Producător de soi

Printre standurile care îi aşteaptă pe constănţeni la Pavilionul Expoziţional se află şi cel al Cramei Darie, o prezenţă notabilă şi la ediţiile anterioare ale evenimentului. Afacerea a fost pusă pe picioare chiar de către vicele Darie, dar a fost cesionată anul acesta în favoarea fiului său.
Nu mai puţin de 550.000 de lei a alocat doar CJC pentru susţinerea celei de-a şaptea ediţii a Sărbătorii Recoltei şi a Vinului Dobrogean. Asta deşi, pentru organizarea aceluiaşi eveniment, anul trecut, Curtea de Conturi a stabilit că CJC a făcut o „plată nelegală“ către Fundaţia Fantasio.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii