Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Distracţie şi planuri de viitor la Ziua Oraşului Murfatlar. Primarul Valentin Saghiu - „Priorităţile sunt gazele şi asfaltatul“ (galerie foto)

ro

22 Jun, 2015 00:00 2949 Marime text
Locuitorii din Murfatlar au petrecut, sâmbătă, din zori şi până seară la Ziua Oraşului. Ca de fiecare dată, marea adunare a avut loc pe stadionul din oraş. Şi cum o astfel de zi trebuie sărbătorită aşa cum se cuvine, administraţia publică locală a organizat o petrecere de zile mari pentru locuitori, dar şi pentru cei care au făcut o vizită oraşului la ceas de sărbătoare. Cei prezenţi pe stadion au avut destule motive care să îi ţină în priză. Momentele de divertisment au fost pe placul tuturor, de la cei mai mici, care s-au bucurat să vadă o mulţime de baloane colorate şi trambuline gonflabile, până la cei mai în vârstă, care au dansat pe ritmurile vesele ale cântecelor interpretate de îndrăgiţi artişti populari de pe meleaguri dobrogene.
 
Ziua Oraşului Murfatlar este un eveniment aşteptat an de an de tot mai mulţi locuitori ai oraşului, dar şi de cei care vin din împrejurimi pentru a se bucura de surprizele pregătite de administraţia locală. Sărbătoarea oraşului, aflată deja la a IX-a ediţie, a devenit pentru toţi cei din Murfatlar o zi de bucurie şi un bun prilej pentru a petrece în aer liber şi într-un stil românesc, cu mici, bere şi muzică bună.
 
Talentele României, pe scena de la Murfatlar


Şi pentru că la ceas aniversar se lasă cu urări de bine, edilul-şef al oraşului, Valentin Saghiu, le-a transmis locuitorilor din Murfatlar şi din Siminoc „să aibă parte de înţelepciune şi de iubire necondiţionată, să fie uniţi şi, nu în ultimul rând, să aibă parte de sănătate şi de foarte mult noroc“. „Aceste lucruri sunt cele mai importante astăzi“, a transmis primarul oraşului.

Pe scenă au urcat, sâmbătă, alături de artiştii dobrogeni şi mai multe persoane care s-au făcut remarcate la concursul „Românii au talent“, precum Nano, finalist al emisiunii și totodată câștigător şi al show-ului „România Dansează“, Dana Matei, finalistă a emisiunii „Românii au talent“ şi câştigătoarea premiului juriului emisiunii „Dansez pentru tine“, dar şi Bob Gabriel, semifinalist al emisiunii „Românii au talent“.
 
De la ora 21.00, scena amplasată pe stadionul de la Murfatlar a fost „incendiată“ de focoasa Corina, care a încântat publicul şi a atras privirile tuturor celor prezenţi. De la ora 22.00, Taraful din Clejani - Ioniţă, Viorica şi Margherita - a adus la Murfatlar muzica lăutărească autentică, cea culeasă de Anton Pann, dar şi melodii reinterpretate pe ritmuri actuale. Şi cei de la trupa Today i-au purtat într-un „Avion cu motor“ pe cei veniţi să se distreze.

Cadoul administraţiei locale - asfaltare şi reţea de gaze

Însă distracţia nu este totul la Murfatlar. Dincolo de manifestările de Ziua Oraşului, care, la fel ca anul trecut, s-au ţinut în luna iunie, administraţia publică locală are şi proiecte importante pe agenda de priorităţi. Construirea unui punct de informare turistică, lucrări de reabilitare a străzilor, dar şi aducerea unei conducte de gaze naturale şi branşarea la ea sunt doar câteva dintre planurile pe care Primăria Murfatlar şi-a propus să le ducă la îndeplinire până la finele lui 2015.
 
„Priorităţile sunt gazele şi asfaltatul. Dacă lucrarea pentru branşarea la reţeaua de gaze ar fi depins numai de noi, ar fi fost gata demult. În momentul de faţă suntem la avizare, am trecut de «faza de judeţ», toată documentaţia este la Bucureşti acum, aşteptăm semnătura ministrului Economiei cât mai curând, să putem începe lucrările“, a declarat edilul-şef Valentin Saghiu.
 
„Trebuie să aducem gazul de la vecinii noştri de la Valu lui Traian, prin terasament. Eu sunt sigur ca odată ce vom avea gaze, şi apartamentele vor avea un altfel de preţ şi tot ce înseamnă localitatea noastră se va dezvolta. Noi ne vom ocupa să facem terasamentul, iar fiecare agent economic şi fiecare gospodărie individuală se va ocupa de branşamentele proprii. Până la finele anului, sperăm să ne apucăm de lucrările pentru reţeaua de gaze, apoi să putem continua cu lucrările de asfaltare, pentru că aşa este logic să fie ordinea lucrărilor. Până una alta, miercuri am semnat contractul de finanţare pentru asfaltarea tuturor străzilor, unde avem două proiecte separate, pentru Siminoc şi pentru Murfatlar“, a conchis primarul oraşului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii