Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discuţii doar la nivel înalt pentru zona Constanţa Consulatul Republicii Populare Chineze la Constanţa nu ştie de investiţia chinezilor în fabrica de echipamente TV

ro

26 Aug, 2011 00:00 1535 Marime text

cap_5.jpgReprezentanţi ai Consulatului General al Republicii Populare Chineze la Constanţa ne-au declarat, ieri, că intenţia companiei chineze de a deschide o fabrică undeva în judeţul Constanţa, într-o zonă accesibilă şi pentru transportul aerian, şi cel naval, dar şi pentru cel terestru, nu a fost adusă la cunoştinţa autorităţii consulare de la Constanţa.

În lipsa consulului general Su Zanwen, unul dintre reprezentanţii Consulatului ne-au declarat în cursul zilei de ieri că nici acesta nu a fost informat oficial de această eventuală investiţie şi nici nu li s-a cerut sprijinul.

Reamintim faptul că, în urmă cu două zile, ministrul român al comunicaţiilor, Valerian Vreme, a avut o întâlnire cu Chang Xiao Wei, vicepreşedintele ZTE pentru Europa Centrală şi de Est şi alţi oficiali ai companiei chineze, care au spus că vor să deschidă în România o linie de producţie pentru echipamente de recepţie a semnalului TV digital terestru. Într-un comunicat de presă al ministerului comunicaţiilor se menţionează că „reprezentanţii companiei ZTE şi-au manifestat interesul de a extinde investiţiile în România, în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, precizând că doresc să deschidă în ţara noastră o linie de producţie pentru echipamente de recepţie a semnalului TV digital terestru.

Potrivit HotNews.ro, Lorian Vintilă, director de strategie al ZTE România şi participant la discuţiile oficiale a precizat că zona Constanţa a fost varianta sugerată drept locaţie, având şi port, şi aeroport, investiţia urmând a fi de ordinul a zeci de milioane de euro. Aşteptările ZTE sunt ca această fabrică să se deschidă în prima jumătate a anului 2012.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii